Medic celebru, inculpat într-un dosar al DNA. Ce acuzații au procurorii anticorupție

6 zile in urmă 23

Medicul colonel Alexandru Florin Săvulescu, șef al Secției de Chirurgie Generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, se află în atenția procurorilor, după ce ar fi primit bani și bijuterii de la mai multe persoane, în schimbul unor servicii medicale.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – „Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari” au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 16 septembrie, a inculpatului Alexandru Florin Săvulescu, a anunțat DNA, luni, 19 septembrie.

„În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora”, a arătat sursa citată, într-un comunicat.

Ce interdicții are medicul cercetat de procurorii DNA

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Săvulescu trebuie să respecte o serie de obligaţii, printre care se numără: să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În plus, medicului Săvulescu Alexandru Florin i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, au mai transmis procurorii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă