Medalie de argint pentru Ministrul Sportului din România la Jocurile Paralimpice. Eduard Novak a concurat în finala la 4.000 metri UPDATE

1 lună in urmă 52

UPDATE. Ciclistul român Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), vineri, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

ŞTIREA INIŢIALĂ. “Azi alerg pentru aur! M-am calificat deja în finala cursei de urmărire individuală 4000 m şi mă voi confrunta cu principalul meu rival în această probă, Jozef Metelka. Rezultatul confruntării noastre de astăzi va fi decis şi de şansă”, a notat ministrul Sportului, Eduard Novak, pe Facebook, participant la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

La judo, la categoria -60 kg, Alex Bologa a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale. Pentru bronz, românul va lupta cu Sherzod Namozov, din Uzbekistan.

Citeşte şi Ana Maria Popescu, despre gestul de a nu-i strânge mâna ministrului Novak: A fost un gest conştient, de revoltă

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului şi, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători – cat. 60 kg).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă