Medaliata olimpică de tineret Alegna Osorio a murit, la doar 19 ani. Aruncătoarea fusese lovită de un ciocan, la antrenament

1 lună in urmă 327

De Cornel Preda.
Publicat: 29.07.2021, 18:17.
Actualizat: 29.07.2021, 18:17

Alegna Osorio, o sportivă din Cuba, a murit la doar 19 ani, după o accidentare suferită la antrenament care a ţinut-o în comă luni întregi. Sportiva era medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de tineret.

Aruncătoarea cu ciocanul Alegna Osorio avea doar 19 ani

Aruncătoarea cu ciocanul Alegna Osorio avea doar 19 ani

CALIXTO N. YANES JIT / Osvaldo C. Vento Montiller

Atleta cubaneză a suferit răni grave la cap în luna aprilie, când a fost lovită accidental de un ciocan în timpul unui atrenament.

Vă anunţ cu durere că impactul unui accident a provocat moartea tinerei Alegna Osoria Mayari. Am fost în contact permanent cu părinţii ei şi am urmărit bătălia pe care a dus-o. Împărtăşim această durere de nesuportat cu familia sa”, a declarat Osvaldo Vento, preşedintele Institutului Naţional pentru Sport din Cuba.

Duele conocer que los impactos de un fatal accidente provocaran el fallecimiento de la joven martillista Alegna Osorio Mayarí. En contacto permanente con sus padres, seguimos al detalle la batalla que libró y compartimos con estos su irremediable dolor. pic.twitter.com/C24UirwzcC

— Osvaldo C. Vento Montiller (@CMontiller) July 29, 2021

Accidentare învăluită în mister

Alegna Osorio Mayari se afla pe un stadion de atletism din Cuba, la antrenament, când a fost lovită din greşeală de un ciocan. "Atletul, în timpul antrenamentului, a mânuit incorect ciocanul şi l-a aruncat în Alegna Osorio, provocându-i acesteia o fractură craniană şi expunându-i creierul. Alegna a fost dusă la spital în stare foarte gravă", scria presa din Cuba la vremea respectivă.

Conform unui sportiv aflat în Statele Unite, citat de Diario de Cuba, "autorităţile ascund adevărul cu privire la eveniment. Presa a fost redusă la tăcere, iar atleţii nu au voie să vorbească despre ce s-a întâmplat. Şi familia a fost redusă la tăcere", a spus acesta.

Sportiva se antrena pentru concursurile ce ar fi putut să îi aducă o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Osorio a ocupat locul trei în proba de aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de tineret din 2018 şi a cucerit medalia de bronz. Sportiva a câştigat bronzul şi la Campionatele Pan-Americane under-20, în urmă cu doi ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă