Meciul Olanda – Letonia, din preliminariile CM 2022, se va juca în faţa a 5.000 spectatori la Amsterdam

1 lună in urmă 2

Partida dintre selecţionatele Olandei şi Letoniei, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar, se va disputa în prezenţa a 5.000 de spectatori pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam (27 martie), urmând să aibă rol de test pentru studierea posibilităţii admiterii fanilor în tribune în timpul EURO 2020, transmite EFE.

Federaţia olandeză de fotbal a precizat într-un comunicat că rezultatele pozitive ale acestei investigaţii ar putea accelera procesul de admitere totală a suporterilor pe stadioane în etapele finale ale sezonului 2020-2021 din fotbalul profesionist şi la EURO 2020.

Arena din Amsterdam este una dintre cele 12 care va găzdui meciuri la turneul final continental, trei în faza grupelor şi unul în optimi.

Participanţii la meciul Olanda – Letonia vor trebui să se supună unui test rapid anti-COVID-19 înainte de a intra pe stadion şi să se înregistreze cu o aplicaţie pentru smartphone. În tribune vor fi delimitate sectoare speciale (bule), care nu se pot amesteca între ele şi în care accesul se va face la ore diferite pentru a se evita aglomeraţia. Într-una din bule se va măsura dispersia aerosolilor în aer, principala cale de contaminare cu COVID-19.

Ancheta este realizată de Fieldlab, o iniţiativă comună a guvernului şi a sectorului de divertisment, care au făcut studii similare la două meciuri din liga secundă, la care au avut acces câte 1.500 spectatori.

O investigaţie similară privind răspândirea COVID-19 a avut loc în timpul unui concert desfăşurat pe 6 martie la Amsterdam, la care au participat 1.300 de persoane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă