Meci tare pentru Istvan Kovacs! Delegat la meciul care poate decide campioana

2 zile in urmă 8

Articol de GSP - Publicat marti, 04 mai 2021, 12:43 / Actualizat marti, 04 mai 2021 12:47

Arbitrii români continuă să fie delegați la partidele cu miză uriașă din campionatele din străinătate.

După ce Ovidiu Hațegan a fost delegat la meciul dintre AEK Larnaca și Omonia Nicosia, din Cipru, Istavan Kovacs a primit derby-ul primei ligi din Arabia Saudită.

Istvan Kovacs arbitrează Al Shabab - Al Hilal

Astfel, Kovacs va conduce meciul dintre Al Shabab și Al Hilal, decisiv în lupta la titlu în Arabia Saudită. Acesta va fi ajutat de Vasile Marinescu și de Ovidiu Artene.

Partida se va juca pe 7 mai, de la ora 21:40 și era o miză uriașă. După 25 din cele 30 de etape, Al Hilal e lider, 48 de puncte, la egalitate cu Al Shabab (locul 2) și la două puncte de locul 3, Al Ittihad.

Românii, criticați pentru că arbitrează în străinătate

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a fost invitat în februarie la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, și i-a înțepat pe foștii colegi care preferă să arbitreze în străinătate, pe 10.000 de dolari, decât să se dedice confruntărilor din Liga 1.

„ Ar trebui să se prioritizeze campionatul intern. Nu reprezentarea noastră pe plan extern. Acum, în momentul de față, este invers. Pe locul 1 este ce se întâmplă cu arbitrii pe plan extern și-apoi, pe locul 2, campionatul intern. Să nu uităm că este Comisia Centrală a Arbitrilor din România, nu a arbitrilor români din străinătate! Intrarea lui Istvan Kovacs ca al doilea arbitru român în elita arbitrajului este o premieră pentru România. Doi în elită n-au fost niciodată! 

Dar amândoi sunt acolo și, până la urmă, noi trebuie să ne bucurăm, să-i susținem, dar să nu uităm că prioritatea lor trebuie să fie campionatul intern! Și e foarte dificil. Te duci arbitrezi afară, ai 5.000-6.000 de euro pe meci. Mai mergi în Arabia Saudită, te mai întorci cu 10.000 de dolari în buzunar. E greu să vii în țară să mai arbitrezi și p-aici, pe 5.000 de lei... - Marius Avram la „Prietenii lui Ovidiu”.

VIDEO. Mesajul clar al unui arbitru FIFA: „Chiar dacă sunt foarte buni, Hațegan și Kovacs nu ajungeau în Elite fără Kyros Vassaras”

  Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona în alertă » Vin doi superjucători și un antrenor legendar + ce va face Messi

Pot readuce Man și Mihăilă Parma în Serie A? Ce au reușit la gruparea italiană de când joacă împreună

Playtech: BOMBĂ! Ce se întâmplă cu turneul lui Ion Țiriac de la Madrid. Miliardarul a făcut marele anunț


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă