Mecanicul de locomotivă, implicat în accidentul de la Fetești, reținut de polițiști. Acesta avea o alcoolemie de 0,4 la mie

2 luni in urmă 39

Mecanicul locomotivei care a făcut accident, miercuri seara, în stația Fetești a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, a transmis IPJ Ialomița. Acesta avea o alcoolemie de 0,4 în aerul expirat, la testul alcoolscop.

„Polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița,  urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, luarea de măsuri legale”, se arată în comunicatul transmis, joi seara, de IPJ Ialomița.

Încă de la primele verificări făcute de polițiști a reieșit că mecanicul trenului de marfă care a provocat accidentul avea o alcoolemie de 0,4 în aerul expirat.

Două trenuri de marfă s-au ciocnit, miercuri noaptea, la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa. Bărbatul conducea un marfar cu 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa de la Craiova în Portul Constanța.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație

„Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești”, se mai arată în comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă