Mecanic de locomotivă, amendat cu 50 de cenţi pentru o întârziere de un minut, în Japonia. Bărbatul a dat compania în judecată

4 săptămâni in urmă 17

Un mecanic de locomotivă din Japonia a decis să dea compania pentru care lucrează în judecată după ce i s-au retras din salariu 50 de cenţi, după ce a provocat o întârziere de un minut a trenului pe care îl conducea.

Mecanicul a dat în judecată compania pentru că i-a tăiat din salariu

Mecanicul a dat în judecată compania pentru că i-a tăiat din salariu

Profimedia

Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce în urma unei confuzii de serviciu din iunie 2020 a cauzat o întârziere de un minut al traficului feroviar. Acesta susţine însă că acest lucru nu a influenţat în niciun fel traficul feroviar în ziua respectivă. Angajatul solicită despăgubiri de peste 19.000 de dolari daune pentru suferinţa psihică ce a fost cauzată de decizia superiorilor, scrie BBC.

Amendat pentru că a întârziat un minut

Potrivit presei locale din Japonia, conductorul ar fi trebui să plece spre gara Okayama, dar a ajuns la un alt peron decât cel unde se afla colegul care îl aştepta pentru schimbarea turei. Până şi-a dat seama de greşeală şi s-a îndreptat spre peronul corect, transferul dintre cei doi mecanici a durat două minute, ceea ce a provocat în final o întârziere de un minut la plecarea trenului.

Transportul feroviar din Japonia este cunoscut pentru fiabilitatea sa. În 2017, o companie feroviară şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a părăsit o gară cu o întârziere de 20 de secunde. Totodată, dacă un tren a întârziat cu mai mult de cinci minute, călătorilor li se eliberează un certificat pe care îl pot folosi drept scuză pentru întârziere.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă