Materie nouă pentru elevii de liceu. Subiectul inedit pe care îl vor face la clasă

1 săptămână in urmă 21

Elevii de liceu vor avea parte de o nouă materie. Adolescenții care vor, pot învață această materie.

O nouă materie pentru elevi

În urma oficializării programei pentru această disciplină, elevii de liceu pot învață hindi ca a doua limbă străină.

Elevii vor învăța alfabetul limbii hindi, nazalizarea, semnele și punctuația în limba hindi, dar și noțiuni despre cultura și civilizație indiană.

Programa pentru limba hindi predată în liceu este prevăzută în anexa ordinului Ministerului Educației, publicată marți în Monitorul Oficial.

Programa pentru disciplina limba hindi, limba modernă 2, clasele a IX-a – a XII-a, din aria curriculară Limbă și comunicare, dorește și propune dezvoltarea unor competențe de comunicare compatibile cu nivelul B1, iar spre finalul studiilor liceal cu nivelul B2 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi.

Care sunt argumentele introducerii acestei materii

Guvernul a adus argumente în favoarea învățării limbii hindi la liceu, printre care statistica realizată de Kai Chan în 2016, pentru powe Language Index.

Limba hindi devine importantă în contextul migrării popoarelor vorbitoare ale acestei limbi, fiind a doua după limba chineză, conform Ordinului Ministerului Educației.

Modelul implementării limbii hindi în Australia a introdus această limba care este văzuta ca una dintre limbile viitorului. Aceeași abordare o are și Marea Britanie. Australienii spun că limba hindi este cea mai vorbită limbii din Marea Britanie, după limba engleză.

Limba hindi are o allocate de două săptămâni în aria curriculară Limbă și comunicare.

Programa este adresată elevilor care au început studiul limbii hindi în clasa a IX-a, în locul uneia dintre cele studiate în gimnaziu.

Scrierea și învățarea acestei limbi sunt metode optime pentru ca un copil să își construiască personalitatea prin dezvoltarea unor abilități de scriere, vorbire și gândire critică.

The post Materie nouă pentru elevii de liceu. Subiectul inedit pe care îl vor face la clasă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă