Măsurile eficiente la care pot apela companiile ca să își sporească productivitatea

1 săptămână in urmă 14

O productivitate crescută, împreună cu o activitate eficientizată, reprezintă un obiectiv pe care orice companie își dorește să îl atingă. Pe lângă costurile reduse, o productivitate sporită asigură, implicit, și un profit mai mare. Așadar, businessurile care își propun să aibă parte de o productivitate mărită, pot lua în considerare implementarea unor măsuri eficiente, în funcție de domeniul lor de activitate.

Beneficii pentru angajați

Angajații sunt motorul fiecărei companii, de aceea, oamenii de afaceri trebuie să se asigure că aceștia au parte de cele mai bune condiții de muncă, deci să îi motiveze în mod constant ca să dea randamentul maxim. Drept urmare, atunci când își doresc ca salariații să fie motivați și eficienți, angajatorii îi pot recompensa financiar, cu bonusuri de performanță sau cu măriri salariale. De asemenea, oamenii de afaceri le mai pot pune la dispoziție și alte avantaje, precum zile în plus de concediu, tichete de masă, vouchere de vacanță, abonamente la clinici medicale, decontarea transportului sau abonamente la săli de fitness. 

Automatizarea serviciilor în cadrul companiei

Tehnologia joacă un rol important, mai ales în vremurile actuale, atunci când vine vorba de o productivitate sporită. Așadar, companiile pot apela la automatizarea serviciilor, pentru o activitate eficientizată. Un bun exemplu în acest sens este renunțarea la semnătura de mână, cea clasică, și înlocuirea acesteia cu semnatura digitala, cu ajutorul căreia se validează autenticitatea actelor digitale. Astfel, procesul de semnare devine unul mult mai eficient și mai rapid. In plus, companiile vor reduce din costuri, fiindcă nu vor mai folosi hârtie pentru actele respective, iar acele acte digitale vor ajunge direct la destinatar, fără să mai treacă prin mâna altor persoane. 

Program flexibil de muncă 

O altă metodă care influențează în mod direct randamentul angajaților, implicit și productivitatea, este programul de muncă flexibil. Mai precis, angajatorul le poate permite subalternilor să își desfășoare activitatea profesională din confortul propriei locuințe. Astfel, odată ce vor lucra într-un mediu familiar, unde se simt relaxați și nu mai sunt nevoiți să respecte anumite reguli, precum să adopte o anumită ținută vestimentară sau să ia prânzul la o anumită oră, salariații vor da un randament mai bun. Drept urmare, activitatea va deveni mai eficientă, iar productivitatea va crește. În plus, dacă angajatorul va renunța definitiv la sediul businessului, cheltuielile și costurile se vor reduce considerabil. Fiindcă nu vor mai fi nevoiți să plătească chirie, să mai contracteze firme de curățenie și mentenanță, ori să achite anumite facturi. 

Traininguri specifice și cursuri de specializare

Pentru ca activitatea în cadrul companiei să se eficientizeze, iar serviciile să fie optimizate în mod corespunzător, oamenii de afaceri își pot trimite angajații la traininguri specifice și cursuri de specializare, cu ajutorul cărora personalul să dobândească noi cunoștințe în domeniul lor de activitate. În felul acesta, salariații vor duce la bun sfârșit task-urile mai rapid, iar timpul câștigat vor putea să îl investească în alte activități profesionale, precum în proiecte cu un grad de dificultate mai ridicat. În plus, cursurile respective le vor oferi oportunitatea de a avansa în carieră, deci de a avea parte de un pachet salarial atractiv. 

Aceste metode sunt doar câteva dintre cele pe care le pot lua oamenii de afaceri în considerare atunci când își propun ca firma lor să fie pe un trend ascendent, deci să aibă parte de o productivitate mărită, o activitate eficientă în cadrul companiei și de costuri reduse. De asemenea, pe lângă automatizarea serviciilor și beneficiile care au ca scop motivarea angajaților, antreprenorii mai pot apela și la externalizarea serviciilor. Mai precis, să contracteze o firmă specializată într-un anumit domeniu de activitate, care să preia anumite proiecte, fie ale unor angajați, fie ale unui întreg departament. Astfel, angajatorul va reduce din costuri și, simultan, va avea siguranța că documentele și sarcinile de serviciu se află pe mâna unor profesioniști. 

Sursă foto: shutterstock.com 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă