Măsuri dure după bătaia de la meciul Nice - Marseille

1 lună in urmă 15

Liga de Fotbal Profesionist din Franţa a decis, miercuri, ca OGC Nice să joace cu porţile închise întâlnirea cu Bordeaux din Ligue 1, în aşteptarea judecării dosarului referitor la incidentele care au avut loc la partida Nice - Olimpique Marseille, informează AFP.

Preparatorul fizic al lui OM, Pablo Fernandez, a fost suspendat "din toate atribuţiile oficiale", ca măsură de precauţie, după ce a lovit un fan pe teren.

Comisia de disciplină va judeca acest caz la 8 septembrie.

Duminică, meciul de la Nisa, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei Nice au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine.

Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma a fi reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.

Meciul Nice - Bordeaux va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în etapa a IV-a a Ligue 1.

Citeste si:

 suporterii au intrat pe teren să se bată cu jucătorii! VIDEO

 Se extinde vaccinarea obligatorie, iar cetățenii neimunizați își plătesc testele obligatorii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă