MĂSURI dure anti-COVID în Franța și Germania! Cum se apără aceste țări în fața pandemiei

4 săptămâni in urmă 1

Pandemie in Franta si Germania /foto: PixabayPandemie in Franta si Germania /foto: Pixabay

Al treilea val al pandemiei loveşte crunt Europa. În Franţa sunt la fel de mulți oameni în stare gravă ca în luna noiembrie, cind a fost inregistrat vârful celui de-al doilea val COVID-19. Și în Germania sunt probleme grave. Cancelarul Angela Merkel a anunţat carantină între 1 şi 5 aprilie, perioadă ce cuprinde şi Paştele catolic.

MARŢI, 23 MARTIE 2021, 20:15

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Numărul persoanelor aflate în stare gravă din cauza noului coronavirus creşte vertiginos în Franța. Recordul negativ din valul doi este foarte aproape să fie atins. Un primar cere măsuri disperate pentru grăbirea vaccinării. Acesta vrea centre de imunizare de tip drive-in.

Cum se apără francezii de al treilea val al pandemiei de COVID

Laurent Degallaix, primarul orașului Valenciennes: Oamenii vor completa chestionarul medical online. Apoi, vor avea un cod QR şi se vor putea vaccina într-o parcare. Cercetătorii universitari au pus la punct "vaccibox". Este o cutie care permite stocarea dozelor la temperatură optimă, antivibraţie, antişoc. Se va putea institui un "click and collect".

Franţa a înregistrat luni aproape 16.000 de infectări, dublu față de datele înregistrate în urmă cu doar o săpătămână.

Cum se apără germanii de al treilea val al pandemiei de COVID

În Germania, cancelarul Angela Merkel a instituit o carantină severă în perioada Paștelui catolic.

Angela Merkel: Suntem, practic, într-o nouă pandemie. Tulpina mutantă din Marea Britanie a venit la noi. Asta înseamnă că avem un nou virus. Sigur, de acelaşi tip, dar cu proprietăţi cu totul diferite. Este mai letal, mai contagios şi contagios pe durată mai mare.

În această perioadă, magazinele cu produse neesenţiale vor fi închise. În plus, bisericile vor funcţiona exclusiv online, iar barurile, restaurantele şi locurile de agrement vor fi închise până pe 18 aprilie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă