Măsuri drastici la şefia STB. Salariul directorului general tăiat la jumătate! Cât câştigă acum noul manager!

4 săptămâni in urmă 1

Măsuri drastici la şefia STB. Conform legii, salariile directorilor generali din companiile publice au o componentă fixă și una variabilă, stabilite de către consiliile de administrație.

”Proaspăt numita conducere a STB SA a decis, în cea mai recentă întâlnire, reducerea salariului și bonusurilor anuale brute, acordate Directorului General STB, de la 783 888 lei anual (65 324 lei/lună), cât totalizau anterior, la 410 608 lei anual (34 217 lei/lună). Această sumă va fi condiționată de performanța înregistrată.

Prin propunerea făcută, Consilul de Administrație a avut în vedere că indemnizația fixă să rămână la nivelul a 6 salarii x4 666 lei – salariul mediu național (27 999 lei brut) – iar bonusul variabil, anterior acordat lunar, în sumă de 8 salarii x4 666 lei (37 328 lei brut), să fie acordat bianual. Astfel, în loc de 96 salarii x4 666 lei, se vor acorda maxim 16 salarii a 4 666 lei cu titlu de bonus de performanta. Se ajunge astfel la o reducere de costuri totală anuală a companiei de aproximativ 373 280 lei (76 405 de euro)”, anunță USR București.

Potrivit sursei citate, pe termen lung, obiectivul stabilit pentru noul consiliu de administrație este de a reduce dependența STB de subvenția oferită de municipalitate.

”Considerăm că reducerea de costuri realizată de noua conducere a STB este un demers firesc, de inițiere a optimizării costurilor și de transformare a companiei astfel încât să fie orientată către performanță. Este doar un prim pas al echipei manageriale pe lungul drum către eficientizarea companiei prin stoparea risipei din banii bucureștenilor și este unul salutar. Ne dorim ca STB să ajungă să furnizeze servicii de transport public de calitate pentru bucureșteni, îndeplinindu-și astfel scopul pentru care există”, potrivit USR București.

Primăria Capitalei are datorii uriaşe către STB. Subvenţia pentru transportul în comun s-a dublat în ultimii cinci ani, ajungând la 1,235 miliarde lei în 2020. Pe lângă această sumă, municipalitatea mai are datorii de aproape 1 miliard de lei către STB.  Subvenția pe care PMB o plăteşte pentru transportul public a crescut cu circa 240% în ultimii 5 ani, ajungând de la 515 milioane lei în 2015 la 1,235 miliarde lei în 2020.

Citeşte şi: STB introduce „biletul orar”. Nicuşor Dan: „În decurs de o oră, se va plăti o singură dată prețul biletului”
 
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă