Măsuri drastice anti-Covid în Grecia: Se extinde vaccinarea obligatorie, iar cetățenii neimunizați își plătesc testele obligatorii

2 luni in urmă 31

Guvernul Greciei a anunțat măsuri drastice pentru a opri creșterea cazurilor de Covid. Vaccinarea a devenit obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi, iar în septembrie s-ar putea extinde și la unele categorii de angajați din cadrul poliției și armatei, potrivit publicației Iefimerida.

Pe lângă angajații din sistemul sanitar public, și cei din mediul sanitar privat trebuie să fie vaccinați până pe 13 septembrie sau vor fi amendați.

Tot mai multe categorii de angajați nevaccinați vor trebui să se testeze o dată sau de două pe săptămână, iar fiecare test va costa 10 euro. Este cazul celor care lucrează în turism, horeca sau Educație.

Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în restaurante, cluburi, evenimente sportive și evenimente desfășurate în interior, potrivit publicației Ekathimerini, scrie g4media.

Grecia a înregistrat pe 24 august 4.608 cazuri de coronavirus și 32 de decese.


Grecia a înregistrat un total de 13.422 de decese asociate maladiei COVID-19 de la raportarea primului caz de infectare cu SARS-CoV-2 pe teritoriul său, în februarie 2020.

Costul testelor rapide, stabilit la 10 euro, reprezintă o sumă destul de mare pentru mulţi dintre locuitorii acestei ţări, grav afectată de criza financiară şi în care salariul mediu este de 1.161 de euro pe lună.

Autorităţile de la Atena au anunţat că 6 milioane de persoane din totalul de 9 milioane de locuitori ai Greciei au primit deja cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, însă ar fi nevoie de încă 1 milion de persoane vaccinate pentru ca populaţia elenă să dezvolte o imunitate de grup.

Guvernul încearcă să scadă presiunea pe sistemul sanitar și să nu mai impună un lockdown care să afecteze dur economia.

Citeste si:

 95% din decesele provocate de COVID-19 în ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate

Grecia renunță la testarea gratuită anti-COVID după creșterea infectărilor cu varianta Delta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă