Măsuri de siguranță la Washington: 6.200 de membri ai Gărzii Naționale, desfășurați pentru următoarele 30 de zile după violențele de la Capitoliu

1 lună in urmă 21

Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden, după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite dpa, citată de Agerpres.

Aproximativ 6.200 de militari din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului. Cei mai mulţi dintre aceştia vor sosi până duminică.

Peste 741 de membri ai Gărzii Naţionale patrulează deja în Washington DC, în a cărui zonă centrală au fost create 30 de puncte de control.

În următoarele 30 de zile, militarii vor lucra prin rotaţie, câte 850 pe o tură de 12 ore, sub un comandament la nivel federal.

Reprezentanţii Pentagonului au fost criticaţi joi de congresmeni pentru faptul că a durat câteva ore până să suplimenteze efectivele Gărzii Naţionale desfăşurate în Washington DC.

Citește și

Tot mai multe voci cer înlăturarea de la putere a președintelui Trump invocând cel de-al 25-lea amendament al Constituției. Ce prevede acesta? Primul membru al Cabinetului Trump, Elaine Chao, și-a anunțat demisia Poliția din Washington a publicat mai multe fotografii ale protestatarilor care au intrat în Capitoliu și cere ajutor pentru identificarea lor/ Recompensă de până la 1.000 de dolari
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă