Măsura fără precedent pe care o pregătește Nicușor Dan celor care locuiesc în Capitală

2 săptămâni in urmă 18

Măsura fără precedent pe care o pregătește Nicușor Dan celor care locuiesc în CapitalăMăsura fără precedent pe care o pregătește Nicușor Dan celor care locuiesc în Capitală

Primarul Capitalei s-a întâlnit cu edilii de sector și au hotărât că în București a sosit vremea colectării selective a deșeurilor. 

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 19:57

SURSĂ: agerpres

AUTOR: Iulian Budusan

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, după întâlnirea cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi reprezentanţii primăriilor celor şase sectoare, că este necesară trecerea la colectarea selectivă a deşeurilor.

El a menţionat că problema deşeurilor a fost "mult timp amânată" în Bucureşti, dar că în acest moment PMB şi cele şase primării de sector au "o viziune comună" despre modul în care trebuie rezolvată această chestiune. Nicuşor Dan a arătat totodată că această viziune comună se va concretiza într-o nouă strategie şi un nou plan de acţiune.

"Am fost cu toţii de acord că trebuie să trecem la colectarea selectivă. O să urmeze şi o dezbatere publică", a precizat edilul general.

El a subliniat că este necesară implementarea principiului "plăteşti cât arunci", menţionând că modalitatea în care sectoarele colectează deşeurile trebuie să fie unitară, astfel încât procesul de informare să fie mai rapid.

Totodată, va fi alcătuit un grup de lucru, iar următoarea întâlnire dintre factorii de decizie va avea loc peste două săptămâni.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă