Masinile parcate neregulamentar in Sectorul 1 si cele abandonate vor fi ridicate. Care sunt taxele pentru recuperarea autovehiculelor

2 săptămâni in urmă 2

Primaria Sectorului 1 a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare de consiliu prin care intentioneaza sa ridice masinile parcate neregulamentar pe domeniul public, precum si pe cele abandonate. Taxele pentru recuperare vor incepe de la 200 de lei pana la 270 de lei, prevede documentul citat.

"Ridicam masinile parcate neregulamentar pe domeniul public! Administratia locala a Sectorului 1 intentioneaza sa ridice masinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau in alte locuri decat drumul public (zone pietonale, spatii verzi, scuaruri, parcari de resedinta). Pentru decongestionarea traficului, Primaria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotarare de consiliu privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar si a celor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public/privat al statului", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

"Acest proiect este pus in dezbatere publica pe site-ul www.primariasector1.ro si orice persoana interesata il poate consulta accesand urmatorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii... Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica locala, republicata, pana in data de 12.04.2021, se pot trimite in scris, pe adresele de e-mail [email protected] si [email protected], propuneri, sugestii si opinii cu valoarea de recomandare privind acest proiect de hotarare. Totodata, pe site-ul institutiei, este disponibil si un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor si recomandarilor", a continuat edilul.

Ea a adaugat ca regulamentul prevede ca "sunt supuse ridicarii, transportului si depozitarii in spatii special amenajate pana la eliberarea lor de catre proprietarii/detinatorii legali vehiculele stationate neregumentar pe domeniul public sau in alte locuri decat drumul public (zone pietonale, spatii verzi, scuaruri, parcari de resedinta etc.)".

In ceea ce priveste taxele, acestea sunt urmatoarele:

- Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de pana la 5 tone, inclusiv, si 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de peste 5 tone.
- Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de pana la 5 tone, inclusiv, si 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizata de peste 5 tone.
- Tariful de depozitare este de 75 de lei in primele 24 de ore si 25 de lei/pe zi dupa intervalul de 24 de ore", conchide primarul Sectorului 1.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă