Mașini blocate ore în șir în Pasul Gutâi, din cauza zăpezii. Administratorul drumului, amendat pentru „intervenția tardivă”

1 lună in urmă 19

Ninsoarea puternică a provocat blocaje în pasul Gutâi din Maramureș. Zeci de tiruri și autoturisme s-au blocat, iar șoferii au așteptat câteva ore ca drumarii să-i ajungă din urmă și să curețe șoseaua.

În ultima parte a zilei a nins din abundență. Multe mașini nu au mai putut înainta, în condițiile în care utilajele de deszăpezire s-au lăsat așteptate. Șoferii de tir au fost cei care au întâmpinat cele mai mari probleme.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Mașina din spatele meu stă aici de 45 de minute, timp în care nu a urcat și nu a coborât niciun utilaj de deszăpezire.

Florin, șofer de TIR: Aici nu e gheață, dar e zăpadă pe drum, dacă ar împinge zăpada, ar putea să tragă mașina.
Reporter: Dar sunteți echipat corespunzător?
Florin: Am cauciucuri de iarnă, am lanțuri.

Șoferul TIR-ului a montat și lanțurile... tot fără rezultat. După mai bine de două ore și după intervenția poliției rutiere, autocamionul a fost tractat.

Bătăi de cap au avut și șoferii mașinilor mici, rămase de asemenea blocate în pasul Gutâi.

Șofer: E foarte nasol. După cum se vede, ca stratul imediat are 10 cm și nu se lucrează la drum, și drumul asta chiar e circulat.
Reporter: Ați și derapat?
Șofer: Mai jos, da. În curbe, sincer da.

Reporter: Cum ați urcat?
Șofer: Destul de prost.
Șofer: Greu, foarte greu.

Administratorului drumului s-a ales cu o amendă din partea Poliției Rutiere.

Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Polițiștii rutieri au sancționat contravențional administratorul drumului, pentru intervenția tardivă cu mijloace de deszăpezire. Valoarea amenzii aplicate este de 10150 de lei.

Pasul Gutâi, de pe Drumul Național 18 e tranzitat zilnic de mii de șoferi care circulă prin nordul țării.

Reporter: Ioana Mihalca / Imagine: Sebastian Codrean

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă