Masca redevine obligatorie lângă școlile din București. Decizia e oficială

1 lună in urmă 14

Masca de protecție redevine obligatorie lângă școlile din Capitală. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a luat decizia ca, din 13 septembrie, când începe noul an școlar, elevii să poarte din nou mască.

Masca de protecție redevine obligatorie. Anunț major

În contexul răspândirii variantei Delta a coronavirusului în România, autoritățile iau măsuri pentru a limita infectarea copiilor în școli. Astfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că masca devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, începând cu data de 13 septembrie, când elevii încep cursurile.

Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost luată ca măsură de prevenție împotriva răspândirea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2. Masca trebuie purtată astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, prevede hotărârea CMBSU, potrivit Agerpres.

Măsura este menită să prevină transmiterea virusului

Potrivit CMBSU, la nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Noua măsură anunțată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă e menită să prevină transmiterea virusului în grupurile de elevi care se formează lângă școli înainte și după cursuri.

Spre deosebire de anul școlar 2020/2021, când perimetrul din jurul școlilor în care trebuia purtată masca era de 100 de metri, elevii trebuie acum să poarte mască de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

Ce fel de măști de protecție trebuie să poarte elevii

Potrivit fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, cele mai potrivite măști de protecție sunt cele de tip medical, pentru că este standardizată. Acestea trebuie să acopere corect nasul și bărbia.

”Masca e obligatorie în interior. Am recomandat purtarea măștii de tip medical, pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi acceptate.

Să fie adaptate feței și să fie să acopere corect nasul și bărbia. Am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt folosite uneori pe tip de mască. Vizierele pot fi folosite doar de către profesori și doar în învățământul special”, a precizat Ioana Mihăilă la începutul lunii septembrie.

INSP, dezvăluiri despre varianta Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a făcut un anunț major marţi, 7 septembrie. Potrivit INSP, au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta a noului coronavirus.

”În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”, a transmis INSP.

The post Masca redevine obligatorie lângă școlile din București. Decizia e oficială appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă