Masca, necesară și după vaccinarea împotriva COVID-19. Explicațiile medicului Beatrice Mahler

1 lună in urmă 24


Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a explicat, la Digi24, că purtarea măștii este necesară și după vaccinarea anti-COVID-19, din cauza faptului că nivelul de transmitere a virusului în comunitate este încă ridicat.


Medicul Beatrice Mahler a spus că în acest moment nu se cunoaște dacă există o ”fereastră de timp” în care virusul poate să se multiplice, motiv pentru care purtarea măștii și după imunizare este un lucru un lucru ”bun”.


”Deocamdată, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat și există o fereastră de timp pentru care nu există timp în spate, fereastră de timp de la care virusul intră în corp și momentul la care imunitatea noastră reușește să răspundă”, a declarat Beatrice Mahler.


”Nu se știe dacă în acea fereastră virusul nu reușește să se multiplice, astfel încât persoanele care contactează virusul să fie o sursă de infectare. Până avem răspuns la această întrebare e bine să purtăm masca”

Medicul Beatrice Mahler:

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că se fac cercetări, iar în acest an vom cunoaște mai multe în ceea ce privește imunitatea la COVID-19


”Sunt convinsă că în acest an vom primi multe răspunsuri în privința imunității care răspund și acționează la agresiunea virală, în contact cu un nou virus. Sunt cercetări în desfășurare și acest lucru va fi util pentru modul în care va trebui să ne organizăm viață în viitor”, a declarat Beatrice Mahler.


Etapa a doua a vaccinării anti-COVID-19 a început de luni cu probleme, după ce platforma pentru programări online a fost nefuncțională ”în urma unor probleme tehnice”.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă