Masca de protectie nu este obligatorie la orele de educatie fizica in aer liber. Ce exceptii mai prevede noul ordin comun

2 luni in urmă 33

Ordinul comun al Ministrilor Sanatatii si Educatiei prevad ca masca de protectie nu este obligatorie in cazul prescolarilor, precum si in timpul tuturor orelor de educatie fizica desfasurate in spatii exterioare.

Ordinul comun al Ministrului Educatiei si Ministrului Sanatatii nr. 3459/280/06.03.2021 stabileste o serie de masuri privind modul in care se vor desfasura cursurile scolare in functie de evolutia epidemiologica, scrie Hotnews.ro.

Potrivit documentului, masca de protectie este "obligatorie pentru elevii din invatamantul primar, gimnazial si liceal si pentru studenti si va fi purtata in salile de clasa, in timpul deplasarii in incinta unitatii de invatamant si in timpul pauzelor, atat in interior, cat si in exterior".

Cimpeanu a propus ca elevii sa nu poarte masca de protectie la orele de sport: "Discutam propunerea in aceasta saptamana"

Si la orele de specialitate din invatamantul vocational este obligatorie purtarea mastii de protectie, cu exceptia insa a orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. "In acest caz este necesara asigurarea de spatii individuale pentru exersare", precizeaza documentul.

Ordinul prevede si alte exceptii: masca de protectie nu este obligatorie in cazul prescolarilor, indiferent de varsta, precum si in timpul tuturor orelor de educatie fizica desfasurate in spatii exterioare.

Citeste si:

Cele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"VIDEO Ghinionul unui sofer care s-a incadrat gresit in sensul giratoriu. Cine se afla la volanul masinii cu care a evitat coliziuneaCe a insemnat pentru Marian Oprisan pierderea alegerilor. Pana in septembrie 2020, a fost cel mai puternic baron local din RomaniaFOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in "luna iubirii"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă