Masca de protecţie ar putea redeveni obligatorie lângă şcoli. De când se va aplica măsura

1 lună in urmă 20

Masca de protecţie ar putea redeveni obligatorie lângă şcoli. Măsura ar urma să fie adoptată în cadrul şedinţei CMBSU, programată să aibă loc în jurul orei 12.

„Şedința va dura probabil o oră sau două”, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Libertatea.

În cazul în care va fi adoptată, măsura se va aplica începând din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc la școală pentru noul an școlar, în format fizic.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Acest lucru va fi stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență din București”, a afirmat prefectul Capitalei, pe 5 septembrie.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE înainte de festivităţile din 13 septembrie: Rata de incidenţă a depăşit 6 la mie în 9 localităţi

Purtarea măştii ar redeveni obligatorie pe motiv „se produc aglomerări la venirea și la plecarea copiilor de la școală”.

„Părinții își așteaptă copiii și staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea suplimentară a virusului”, a explicat Alin Stoica, potrivit sursei citate.

Masca va fi obligatorie în şcoli. Care sunt excepţiile

Ministrul Educaţiei a explicat că masca de protecție va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport. Referitor la orele de educație fizică, Alin Stoica a precizat, pe 22 august, că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

„Masca va fi obligatorie în interior, cu două excepții. La învățământul special, unde ea nu va fi obligatorie, va fi recomandată, și la orele de educație fizică derulate în interior, condiția fiind ca localitatea să aibă o rată de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare, orele de educație fizică se vor putea face doar la exterior”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai apoi, pe 1 septembrie, ministrul Educației a precizat că până la rata de infectare de 6 la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică. După depăşirea acestui prag, vor fi deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Citeşte şi: Revoltă în rândul părinţilor. Mai mulţi elevi au fost eliminaţi din clase „prin tragere la sorţi”. Noua lege a Educaţiei impune prag de 29 de elevi la clasa a V-a

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă