Mărturisirea lui Daniel Dobre după ce "a fost o discuție" cu FRT pentru a prelua funcția de căpitan al echipei de Fed Cup

1 lună in urmă 4

UCL: Chelsea - Atletico Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

UCL:  Bayern Munchen - Lazio, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Așa cum digisport.ro a scris azi, oficialii Federației Române de Tenis, for condus de Ion Țiriac, știau de câteva săptămâni de intenția lui Segărceanu, cel care și-a anunțat demisia ieri, la Radio Timișoara. În consecință, factorii decidenți din FRT au intenționat să găsească rapid un înlocuitor pentru că meciul cu Italia e programat peste o lună, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca (16-17 aprilie).

Daniel Dobre a fost antrenorul Simonei Halep când constănțeanca a cucerit titlul la Wimbledon 2019, 6-2, 6-2 cu Serena Williams

Iar profilul antrenorului perfect a fost identificat imediat de câteva nume importante din forul condus de Ion Țiriac: Daniel Dobre (51 de ani), antrenorul care a condus-o pe Simona Halep spre titlul adjudecat la Wimbledon 2019, în fața Serenei Williams, 6-2, 6-2, în 55 de minute. 

Școlit de celebrul antrenor austriac de origine română Gunther Bosch, Dobre s-a consacrat drept unul dintre cei mai valoroși tehnicieni români de tenis. Fost număr 832 ATP, bucureșteanul a fost, după Revoluție, antrenor în Turcia, Austria și Germania, iar de numele său se leagă progresul senzațional al Alexandrei Dulgheru din urmă cu un deceniu. 

Cu Dobre antrenor, Alexandra a cucerit titlurile de la Varșovia, în 2009 și 2010. 

Daniel Dobre: "A fost o discuție și cam atât, n-am mers mai departe. N-am vrut să încurc pentru că nu mai sunt în fenomen"

Fost jucător la clubul Steaua, actual director tehnic la FRT, dar și om implicat în proiectul său de la baza Voinicelul, unde crește viitoare talente ale tenisului românesc, Daniel Dobre a explicat pentru digisport.ro de ce nu au avansat discuțiile pentru preluarea postului de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup.

"A fost o discuție și cam atât, n-am mers mai departe. N-am vrut să încurc pentru că nu mai sunt în fenomen. Dacă ești căpitan nejucător la Fed Cup, trebuie să mergi după fete, să le vezi, mie nu-mi plac lucrurile cu jumătate de măsură.

Așa cum ți-am spus, a fost doar o discuție, nu știu ce s-a hotărât mai departe. Consiliul Director al FRT va decide cine va conduce echipa.

Eu nu am timpul necesar pentru că sunt implicat în proiectul meu, la baza Voinicelul (n.r. - în sectorul 3 din București), unde am foarte mulți elevi talentați. După pandemie au venit foarte mulți copii la tenis, chiar sunt terenurile pline", a declarat Daniel Dobre, pentru digisport.ro.

Monica Niculescu, în pole-position pentru a conduce echipa de Fed Cup

Drept urmare, șansele cele mai mari de a prelua funcția rămasă vacantă după demisia lui Segărceanu le are Monica Niculescu, 33 de ani / 53 WTA, jucătoare activă. Dacă va accepta funcția, eleva lui Călin Ciorbagiu nu ar abandona nici cariera de jucătoare. 

Meciul echipei feminine a României cu Italia, din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup, se va disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 16-17 aprilie. Întâlnirea dintre România şi Italia a fost programată iniţial anul trecut, în perioada 17-18 aprilie 2020, dar a fost amânată în contextul pandemiei de COVID-19.Echipa care va câştiga acest meci va juca în continuare în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup by BNP Paribas. Etichete: monica niculescu , capitan nejucator , fed cup , daniel dobre , florin segarceanu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă