Mărturiile cumplite ale cardinalului trimis de Papa Francisc în Ucraina. „Monstruozităţi, cadavre torturate”

4 zile in urmă 31

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 13:16

92 citiri

Papa Francisc denunţă miercuri, 21 desptembrie, ”monstruozităţile şi cadavrele torturate” din Ucraina, unde se află în prezent reprezentantul său, cardinalul Konrad Krajewski.

”Aş vrea să vorbesc despre teribila situaţie din Ucraina martiziată. Cardinalul Krajewski se află acolo a patra oară. El ajută într-o zonă din Odesa (sud) şi din jur”, a anunţat Papa Francisc la finalul audienţei generale.

El mi-a povestit durerea acestui popor, salvarea, monstruozităţile, cadavrele torturate pe care ei le găsesc”, a declarat Francisc.

Kievul a anunţat săptămâna trecută că a descoperit sute de morminte într-o pădure, în apropiere de Izium (est), un oraş recucerit recent de către armata ucraineană de la armata rusă, care a invadat Ucraina la 24 februarie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a evocat ”noi probe de tortură” la Izium, unde ”procesul exhumării continuă”.

Moscova a dezminţit aceste acuzaţii şi le-a catalogat luni drept ”minciuni” prin vocea unui purtător de cuvţnt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Papa Francisc încearcă să menţină un echilibru delicat între condamnarea unui război ”crud” şi o emnţinere a unui dialog cu Moscova.

Citește și:

 ”Nu este suficient să alergi, trebuie să știi unde să mergi”

Cardinalul Konrad Krajewski a fost ţinta unui atac armat în timp ce oferea ajutoare umanitare în numele Papei Francisc, în apropiere de oraşul ucrainean Zaporojie, informează Vatican News....

Rușii se mobilizează împotriva lui Putin, după decretul militar, și anunță primele proteste. „Taţii, fraţii şi soţii noştri vor fi aruncaţi în maşina de tocat a războiului”

Mişcarea tineretului prodemocraţie din Rusia "Vesna" a lansat miercuri, 21 septembrie, un apel la organizarea în aceeaşi zi a unui protest pe întregul teritoriu al Federaţiei Ruse împotriva...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă