Mărturii după masacrul din Myanmar. „Ne omoară ca pe păsări, chiar și în casele noastre”. Militarii au tras inclusiv la o înmormântare

1 săptămână in urmă 1


Peste 100 de oameni au fost uciși sâmbătă în Myanmar, în cea mai sângeroasă zi de când armata a preluat puterea. Violențele au continut însă și duminică, când oamenii își înmormântau apropiații uciși. Potrivit Reuters, armata a deschis focul chiar la o ceremonie funerară.


Comunitatea internațională este șocată și condamnă masacrul armatei din Myanmar asupra civililor. Militarii au deschis focul după ce demonstrații pro-democrație au fost avertizați să nu iasă pe străzi, că vor fi împușcați în cap sau în ochi.


Oamenii nu au renunțat și au protestat din nou față de lovitura de stat din februarie, cerând democrație.


În total, 114 oameni, printre care mai mulți copii au fost uciși sâmbătă.


„Ne omoară ca pe păsări, chiar și în casele noastre. Dar vom continua să protestăm”, a spus un locuitor din statul asiatic, pentru BBC News.


Duminică, măcelul a continuat. Militarii au tras și asupra oamenilor care erau la o înmormântare, în apropiere de Yangon.


„În timp ce cântam cântecul revoluției în memoria sa, forțele de securitate și-au făcut apariția și ne-au împușcat”, a spus o femeie, care asista la ceremonia de înhumare a lui Thae Maung Maung, o tânără de 20 de ani împușcată mortal sâmbătă. „Oamenii au fugit atunci când s-a deschis focul”, a adăugat martorul.


Trei persoane au fost ucise în focuri de armă și duminică, dar în incidente separate în altă parte, au declarat martorii citați de Reuters. O persoană a fost ucisă când trupele au deschis focul peste noapte asupra unui grup de protestatari în apropierea capitalei Naypyitaw.


Foto: Profimedia

Până acum, nu s-au raportat proteste la scară largă în Yangon sau în cel de-al doilea oraș al țării, Mandalay, unde a avut loc măcelul de sâmbătă, de Ziua Forțelor Armate din Myanmar.


Potrivit unor relatări locale, peste 400 de protestatari au fost uciși în total de către forțele de securitate, de la lovitura de stat militară și până acum.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă