Marturie tulburatoare din sectia ATI Covid a Spitalului Judetean Sibiu: "Si eu am omorat oameni! Am incercat sa fac totul sa nu incarc acele seringi cu sedare"

1 lună in urmă 3

Un cadru medical care a lucrat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean din Sibiu a vorbit despre sedarea pacientilor care ajung in unitatile medicale.

Medicul a spus ca toti cei care ajung la ATI sunt sedati din primele ore, iar acest lucru le poate provoca decesul in multe cazuri, potrivit turnulsfatului.ro.

"Pe un om cu insuficienta respiratorie daca il sedezi, moare. Pentru ca in insuficienta respiratorie nu se da de dormit si seara. Se face terapie. Da, oamenii se omoara. Si eu am omorat oameni, pentru ca am lucrat acolo. Chiar daca din toate puterile mele am incercat sa fac totul sa nu incarc acele seringi cu sedare", a mai declarat medicul, potrivit sursei citate.

Cadrul medical a mai relatat o intamplare cu o pacienta careia i se administra sedativ pe motiv ca este agitata. Sustine ca, atunci cand a intrat la ea, a observat ca este legata de pat, ca nu mancase deloc si ca nu i se daduse apa.

"Ii dadeau 2 mililitri de Propofon in vena, ca e agitata. Pentru ca ii era sete, ca ii era foame. Cum sa faci asa ceva?", povesteste el.

Printre problemele semnalate se mai numara si intubarea pacientilor chiar daca nu este necesar, lipsa comunicarii cu pacientii, dar si ignorarea celorlalte afectiuni de care sufera.

Corpul de control, la Spitalul Judetean Sibiu


Ministrul Sanatatii a decis luni, 9 martie, trimiterea Corpului de control la Spitalul Judetean Sibiu, dupa acuzatiile de omor in cazul pacientilor in stare grava din Sectia ATI Covid.

Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au anuntat ca au demarat o ancheta dupa relatarile de presa.

Seful Sectiei ATI de la Spitalul Judetean Sibiu, medicul Mihai Sava, precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca legarea de pat a pacientilor se practica in toate sectiile de terapie intensiva, fiind utila la pacientii agitati pana cand se instaleaza efectul sedativelor sau atunci cand cresterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reactii adverse amenintatoare de viata.

Mihai Sava mai precizeaza ca sedarea se face doar la pacientii agitati pentru ca acestia sa nu-si induca leziuni. Seful sectiei ATI face mai multe precizari in legatura cu personalul existent in sectie si cu procedurile de acolo.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă