Mărturie cutremurătoare a lui Florin Popescu, antrenorul lotului olimpic de canoe, despre Ivan Patzaichin: „L-am visat noaptea trecută. Îmi spunea cum să vâslesc” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 26

Știrea că Ivan Patzaichin s-a stins din viață l-a devastat pe Florin Popescu (47 de ani), ultimul campion olimpic al României, cu canoe de 2 – 1.000 de metri, alături de Mitică Pricop.

Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura marţi, la ora 13:00, la sediul Clubului Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.

Mărturie cutremurătoare a lui Florin Popescu, antrenorul lotului olimpic de canoe, despre Ivan Patzaichin: „L-am visat noaptea trecută. Îmi spunea cum să vâslesc”

Vizibil marcat de moartea lui Ivan Patzaichin, Florin Popescu, antrenorul lotului de canoe al României a făcut o declarație cutremurătoare pentru Prosport.

„L-am visat noaptea trecută. Îmi dădea indicații cum să vâslesc mai bine. Dimineață m-am trezit lac de sudoare. Parcă făcusem un antrenament sub comanda dânsului. Nici acum nu mi vine să cred că nu mai e.

Marți, voi merge cu toți sportivii din bază, să îi aducem un ultim omagiu. Băieții vor fi îmbrăcați în treningurile de lot. Îi plăcea mult să ne vădă îmbrăcăți în ținutele oficiale prin care reprezentăm România. Nu știu dacă voi rezista să-l văd acolo”, a mai spus, gâtuit de emoții, Florin Popescu.

Florin Popescu susține că Ivan Patzaichin îi era că un al doilea tată și a dezvăluit că se simte foarte rău de când a aflat că fostul mare sportiv al României a decedat.

Sportivul a murit după o lungă suferinţă. El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

Eduard Novak, medalie pentru Ivan Patzaichin

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, i-a dedicat lui Ivan Patzaichin, decedat după o lungă suferinţă, medalia cucerită la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

„Vreau să-i dedic lui această medalie. Nu este aur, dar ştiu că aurul alb nu iese niciodată din modă. Îţi mulţumesc Ivan, îţi mulţumesc că ne-ai arătat calea şi ai arătat că se poate! Sper ca peste 20-30 de ani, în locul meu să fie un campion care să spună că eu am fost cel care l-am inspirat.

Totodată, ca să ne fie lumea şi mai grea, Adi Răspopa a plecat dintre noi. Un sportiv, un prieten, aceste tragedii au venit una după cealaltă”, declarat Novak, la Aeroportul Internaţional Otopeni.

The post Mărturie cutremurătoare a lui Florin Popescu, antrenorul lotului olimpic de canoe, despre Ivan Patzaichin: „L-am visat noaptea trecută. Îmi spunea cum să vâslesc” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă