Marturia unei asistente de la Matei Bals, despre lipsa de caldura din spital: "Avem calorifere electrice. In saloane, prizele atarna"

3 săptămâni in urmă 17

O asistenta medicala care a lucrat la Institutul Matei Bals din Capitala i-a povestit jurnalistei Alina Manolache despre problemele pe care unitatea sanitara le-a avut cu caldura anul trecut, de sarbatori. Inclusiv personalul medical folosea noaptea calorifere electrice, a povestit femeia, sub protectia anonimatului.

"Dupa sarbatori, Institutul Matei Bals a avut caldura, dar nu la parametri optimi. Folosirea aerotermelor se practica, desi regulamentul interzicea introducerea lor in spital. Inclusiv personalul folosea, noaptea, calorifere electrice, ca sa se incalzeasca. Adevarata problema, spune femeia, era starea prizelor", scrie jurnalista de la Libertatea pe pagina sa de Facebook.

"Atarnau pur si simplu!", i-a povestit asistenta.

"Prizele de oxigen erau o mare problema. Nu faceau fata la ce ceream noi. Aduceam butelii din garda. In lunile full, cand aveam pacienti in garda, ii tineam in locuri improvizate, am functionat cu butelii. Nu mai aveam butelii, toate erau pe sectie. Presiunea de oxigen era foarte mica si la majoritatea pacientilor aveam doua surse de oxigen", a mai povestit asistenta medicala.

O angajata de la Institutul Matei Bals a vorbit, sub protectia anonimatului, despre problema caldurii in spital si...

Posted by Alina Manolache on Friday, January 29, 2021

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă