Mărturia șocantă a atacatorului din tren de la Tokyo. A vrut să omoare femei care „par fericite”

2 luni in urmă 13


Yusuke Tsushima, în vârstă 36 de ani, a fost arestat după ce a înjunghiat 10 persoane într-un tren din Tokyo. Acesta a declarat poliţiei că de şase ani "vrea să omoare femei care par fericite", informează Agerpres, care preia Reuters.


Yusuke Tsushima a fost arestat la scurt timp de la atac. Acesta a fost prins la un magazin dintr-un cartier învecinat, după ce i-a mărturisit vânzătorului că el este autorul atacului din tren şi că s-a săturat să fugă.


Bărbatul a recunoscut atacul şi a declarat poliţiei că vrea "de şase ani să omoare femei care par fericite". "Oricine ar fi fost ok", a adăugat suspectul.


"M-am gândit că pot să omor mulţi oameni pentru că în tren nu e loc să fugi", a mai spus acesta, potrivit poliţiei.


Atacul s-a produs într-un tren de navetişti în vestul capitalei japoneze, în jurul orei locale 08.40 seara (11.40 GMT), într-un moment când în trenul cu 10 vagoane se aflau câteva sute de călători.


Zece pasageri - cinci femei şi cinci bărbaţi - au fost răniţi, unul dintre ei, o studentă de circa 20 de ani, suferind răni grave la spate şi la piept.


Crimele violente sunt relativ rare în Japonia, unde s-au înregistrat totuşi în ultimii ani o serie de atacuri cu cuţitul în care atacatorii nu-şi cunoşteau victimele.


În 2019, un bărbat a omorât doi oameni, între care o fetiţă de 11 ani, şi a rănit alţi 16, majoritatea elevi, într-un atac cu cuţitul într-o staţie de autobuz la Kawasaki, la sud de Tokyo.


În iunie 2008, un bărbat a intrat cu o camionetă în mulţime, tot la Tokyo, după care a ieşit din maşină şi a început să înjunghie trecători, omorând şapte oameni.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă