Mărturia pacientului cu COVID care a urmărit protestele din spital: Erau doamne împietrite

1 lună in urmă 20

Cei care au protestat față de restricții sunt sigur că habar nu au ce e dincolo de geamurile și ușile unui spital COVID! E mărturia cutremurătoare a unui pacient care era internat luni în spitalul CFR din Brașov, în timp ce manifestanții mărșăluiau prin oraș trecând apoi pe sub ferestrele unității medicale. „Cine spune că oxigenul omoară, nu știe ce vorbește”, a subliniat Sorin Toma la Digi24.

După o lună de suferință în spital, bărbatul se află acasă acum, dar va avea nevoie de recuperare cel puțin un an, după ce plămânii lui au fost afectați.

„Pe ce aș vrea eu să pun accentul nu este atât de mult faptul că au fost oameni care au început să huiduie când au trecut pe lângă spital, să înceapă să aducă injurii medicilor, ne huiduiau pe noi ca pacienți. Am ieșit la un moment dat, revoltat, făcând niște gesturi mari, încercând să le arăt că sunt cu masca și eu și că de fapt oxigenul e cel care ne ține în viață. M-am retras repede pentru că nu am făcut decât să-i instig și mai tare la huiduieli și să mă uit, să radiografiez situația din interior”, a spus Sorin Toma, la Digi24.

„Erau doamne pe care niciodată, din păcate, nu le-am văzut la față, să le pot mulțumi când voi trece pe stradă pe lângă ele. Erau doamne împietrite care, după un an de zile în care au curs șiroaie de transpirație în cizmele lor, sunt îngrozite că din nou vine vara și vor trebui să suporte același regim”, a mai spus el.

„Am stat o lună internat, dar lupta mea cu viața continuă încă un an de zile, am plămânii afectați. Deci cine spune că oxigenul omoară nu știe ce vorbește”, a subliniat pacientul.

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă