Mărturia emoţionantă a pompierilor români despre gestul făcut de un copil din Grecia: Am primit mai mult, deşi venisem doar să ajutăm!

2 luni in urmă 39

Mărturia emoţionantă a pompierilor români. Pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a fost postată mărturia pompierilor români plecaţi să stingă flăcările în Grecia.

„Ne-au mişcat gesturile localnicilor … Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne aşteptam la aşa o mare recunoştinţă. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” şi ne zic „Mulţumesc!”. Toţi cei care ne-au ieşit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, spun pompierii.

Ei spun că o mare surpriză a fost făcută de un copil, care i-a vizitat vineri dimineaţă. „A venit cu plăcinte şi porumb fiert, drept mulţumire pentru că îi protejau satul”, au transmis pompierii.

Pompierii spun că momentele de mare încărcătură emoţională i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare.

„În aceste ultime zile a fost depus un efort considerabil din partea pompierilor pentru limitarea propagării incendiilor, însă au avut parte şi de momente cu o mare încărcătură emoţională, care le-a dat putere şi i-a făcut să treacă peste clipele de epuizare. Mulţumim, Grecia!”, scriu pompierii români.

De altfel, un tânăr de doar de 20 de ani, de meserie pompier, a povestit cum a renunţat la concediu şi a plecat în Grecia alături de ceilalți peste 100 de pompieri din România care s-au dus să-i ajute pe eleni să stingă incendiile care le ard pământurile și casele.

Andor, la cei 20 de ani ai săi, vorbește despre dragostea de semeni și de faptul că în meseria salvatorilor nu există termenul de „străin”.

„Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm”, spune tânărul care le mulțumește tuturor colegilor mei care l-au „ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator”.

Andor recunoaște că nu e ușor să lupți cu mânia focurilor care pârjolește toată agoniseala unora dintre greci în perioada asta: pământ, case, animale.

Citeşte şi: Mesaje ale pompierilor care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia, postate pe Facebook de ISU Buzău: Când ne întorceam de la intervenţie, murdari şi obosiţi, suntem aplaudaţi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă