Mărturia doctorului Cătălin Apostolescu despre tragedia de la „Matei Balș”: „Ardea și patul, ardea și tubulatura”

1 lună in urmă 25

Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului ”Matei Balș”, și care era de gardă la parterul Pavilionului 5, la doar două camere distanță de salonul unde a pornit focul, a povestit la Antena 3 cum a trăit tragedia în urma căreia au murit cinci oameni.

„Graba a fost foarte mare, să scoatem cât mai repede cât mai mulți pacienți. A fost o bubuitură destul de înfundată, nu a fost foarte mare. Fără undă de șoc, a fost numai zgomot”, a explicat Cătălin Apostolescu.

De incendiu au fost afectate două saloane, atât. Restul au fost de fum și de căldură. Deocamdată nu avem cum să știm ce s-a întâmplat, pentru că deja, când infirmiera a intrat în salon, focul izbucnise. Nu a putut să vadă care a fost sursa lui. În plin salon, în mijlocul salonului era incendiul, era un salon cu trei paturi, toate trei ocupate

Doctorul Cătălin Apostolescu:

„A fost un strigăt de ajutor, acel prim strigăt pe care probabil că l-am auzit și eu. Erau deja în alt salon, se apucaseră de alt pacient. L-a văzut arzând, a încercat să pună o pătură pe el să îl stingă și în același timp a oprit sursa de oxigen la acel pacient. Nu a putut să avanseze și să oprească și la celălalt din cauza flăcărilor”, a relatat Apostolescu.

„Ardea mai mult, ardea și patul, ardea și tubulatura deja”, a mai povestit doctorul.

Întrebat dacă atunci când s-a deschis ușa focul s-a intensificat și a ieșit și pe hol, Cătălin Apostolescu a răspuns: „Da, din nefericire”.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

Cinci persoane au decedat, iar din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă