Marocanul suspect de dubla crimă din Iași, adus cu mascații la instanță. Tânărul a contestat arestul preventiv

3 săptămâni in urmă 25

Tânărul marocan care i-ar fi ucis pe cei doi studenţi de la Medicină se află acum în față instanței de judecată din Iaşi. Acesta a contestat decizia de arest preventiv. El susţine, în continuare, că este nevinovat, iar fuga sa în Italia, după ce a fost descoperită oroarea, ar fi doar o concidenţă nefericită. Magistrații Curții de Apel Iaşi vor decide dacă individul va rămâne în arest sau va fi eliberat.

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași a ajuns în țară și este audiat de anchetatori. Acesta are propria variantă a poveștii. Susține că este nevinovat și că a fost în casa respectivă pentru că își uitase un hanorac.

Astăzi are înfățișare și pentru contestație, la Curtea de Apel și va ajunge în fața judecătorilor pentru a afla daca va rămâne în arest de sărbători, relatează reporterul Observator Clara Mihociu. Avocata sa susține că probele nu ar fi chiar incriminatorii. Și iubita sa este cercetată, dar pentru favorizarea făptuitorului. Este posibil ca tot joi să fie dus pentru reconstituire la vila unde a avut loc crima. 

Flancat de poliţişti, cu cătuşe, sub pază strictă

Flancat de poliţişti, cu cătuşe, sub pază strictă. Aşa a ajuns ieri Ahmed Sami el Bourkadi la Bucureşti. Autorităţile italiene au confirmat mandatul de arestare şi l-au trimis imediat în ţară. Autorităţile au indicii clare că el ar fi comis crima care a îngrozit o ţară-ntreagă. Vanessa şi Youssef, doi iubiţi, studenţi la medicină, şi-au găsit sfârşitul sub o ploaie de lovituri cu cuţitul. Iar călăul ar fi acest tânăr. A încercat să se ascundă la Roma împreună cu iubita sa. Anchetatorii bănuiesc că tânăra ştia ce a făcut partenerul ei, dar a păstrat secretul. "Ea este audiată cu privire la o presupusă activitate a lui, suspectă pentru favorizarea făptuitorului", a declarat Raluca Andrei, avocata suspectului.

Prin avocata sa, individul susţine că este nevinovat. Iar fuga sa în Italia ar fi fost, de fapt, un concediu plănuit cu multă vreme înainte de măcelul celor doi studenţi. 

Marocanul a recunoscut că a fost în ziua crimei acasă la cele două victime

Suspectul a recunoscut că a fost în ziua crimei acasă la cele două victime, însă doar ca să își recupereze un hanorac pe care îl uitase acolo. "Dubiile de moment indică spre dânsul. Nu s-au conturat alţi suspecţi", a declarat avocata suspectului. Între timp, anchetatorii i-au luat la verificat locuinţa, pentru a căuta orice informaţie care ar putea clarifica ancheta.

Au ridicat doi saci cu posibile probe care ar putea face legătura între locul crimei şi prezenţa acestui tânăr în noaptea respectivă acolo. 

Filmul tragediei din Iași

Reamintim că Ioana Vanesa Burlacu și iubitul ei au fost găsiți morți în ziua de 11 decembrie 2021. Au fost uciși cu sălbăticie într-o vilă din municipiul Iași, unde locuiau. Cu mâinile goale, cei doi tineri ar fi încercat cu disperare să se apere. Anchetatorii ar fi găsit sânge pe podelele şi pereţii din camere, semn că cei doi ar fi vrut să fugă de atacator. N-au avut nicio şansă. Deocamdată nu se cunoaște motivul celor două crime, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Potrivit medicului șef UPU SMURD, Diana Cimpoeșu, Ahmed Sami El Bourkadi a fost la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în data de 9 decembrie, după ce ar fi comis crimele, pentru că avea și el o plagă tăiată la mâna dreaptă. A primit tratatament în urgență și la chirurgie plastică, apoi a plecat acasă cu recomandări.

Costel Burlacu, tatăl Ioanei, a declarat că ultima discuţie cu fiica sa a fost cu câteva zile înainte de tragedie. Fata îl rugase să o ajute să instaleze decoraţiunile de Crăciun. Bărbatul susține că fiica sa nu avea duşmani şi vrea ca vinovatul să plătească pentru ce a făcut.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă