Markovici n-a făcut nimic, dar a obosit » Statisticile arată că atacantul Craiovei a fost cel mai slab „tricolor” de pe teren cu Islanda

1 lună in urmă 23

Articol de , - Publicat vineri, 03 septembrie 2021, 17:32 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 17:44

Rădoi a spus la conferința de după meci că tânărul atacant al Craiovei e epuizat, dar cifrele arată că el mai mult a stat pe teren: a jucat doar 15 minute, n-a tras spre poartă, a pierdut un număr-record de baloane, a câștigat extrem de puține dueluri și n-a driblat pe nimeni.

„Victoria a venit cu sacrificii mari. Denis Drăguș s-a accidentat ieri la antrenament, Alibec, azi, Tănase, pe care îl puteam folosi număr 9 fals, ne lipsește. Vedem ce soluții avem ca atacant, pentru că și Markovici se simte cam obosit”. Declarația îi aparține lui Mirel Rădoi și a fost făcută la 30 de minute după finalul confruntării cu Islanda.

Dacă în privința lui Drăguș, Alibec și Tănase lucrurile sunt clare din perspectiva accidentărilor pe care le-au suferit, anunțul făcut în privința fotbalistului Universității Craiova a surprins total.

În primul rând fiindcă el a fost folosit extrem de puțin la Reykjavik. A intrat în minutul 76, în locul lui Alibec. Deci a evoluat în jur de 15 minute! Mult sub 20% din cât durează un meci de fotbal. 

În al doilea rând, cifrele lui de joi seară sunt departe de a arăta că a reușit ceva ieșit din comun, ca prezență și realizări în joc. Deși a fost introdus tocmai pentru a juca rolul lui Alibec, de a ține de baloane și de a se impune în disputele fizice cu adversarii, Markovici a pierdut aproape toate duelurile pe care le-a avut. 

A bifat doar 14% dueluri câștigate, fiind la acest capitol cel mai slab de pe teren, lângă el clasându-se Albert Gudmundsson, cu un procent de 15%.

Cel mai mic index

În plus, Markovici a irosit un număr incredibil de mare de baloane. A pierdut 6 mingi în doar 15 minute, un volum identic cu cel al lui Alibec, care însă a stat pe teren 75 de minute, și de două ori mai mare decât Man, care a jucat, de asemenea, 75 de minute. 

Chiar dacă e un fotbalist tehnic, atacantul oltenilor a fost modest și în privința driblingurilor. Chiar zero barat: nu doar că n-a reușit niciun astfel de procedeu, dar nici măcar n-a avut vreo tentativă în acest sens. 

Zero pe linie a avut și ca șuturi spre poartă, dar și la capitolul recuperări. Iar concluzia e una devastatoare pentru el: singurul jucător folosit de Mirel joi care n-a atins nivelul de 200 de puncte în indexul InStat, media tuturor realizărilor și nerealizărilor unui fotbalist cât timp se află pe gazon.

Top 5 cei mai buni „tricolori”

Fotbalist  Index InStat
 N. Stanciu 319
 Nedelcu293
Chiricheș292
Man 284
Cicâldău282

Top 5 cei mai slabi „tricolori”

FotbalistIndex InStat
 Markovici199
 Sorescu 231
 Alibec 233
Nedelcearu 246  
 Camora  248

Playtech: ȘOC! Mihai Gâdea aruncă BOMBA în politică: '10 miliarde de euro'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă