Marius Șumudică, prima reacție după demiterea lui Dan Petrescu de la Kayserispor: „Lumea nu te așteaptă, e greu în Turcia”

1 lună in urmă 1

După doar opt meciuri în care a antrenat-o pe Kayseri, Dan Petrescu a plecat de la echipă. Explicația turcilor: „Din motivele familiale ale directorului nostru tehnic, Dan Petrescu, ne despărțim printr-o înțelegere reciprocă”. 

Marius Șumudică s-a declarat surprins de plecarea rapidă a „Bursucului”, dar subliniază că este foarte dificil să antrenezi în Turcia.

Marius Șumudică: „Nu mă așteptam ca Dan Petrescu să fie demis”

„În Turcia e greu să antrenezi. În retur se fac puncte foarte greu. Este un campionat foarte puternic, cu străini care câștigă chiar milioane de euro, plus turci foarte buni. Este un campionat în care se poate întâmpla orice, să nu credeți că e ușor să antrenezi în Turcia. Câți antrenori străini mai sunt în Turcia la ora actuală? Doar Sa Pinto care a venit după mine la Gaziantep și care are o viață destul de grea acolo. Era greu să vii după Șumudică, având în vedere că am lăsat echipa pe locul 3.

Ne mirăm, ne întrebăm de ce s-a întâmplat asta cu Petrescu. Lumea nu te așteaptă. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni de la Kayseri. Kayseri este o echipă care a investit 17 milioane de euro. Dan Petrescu a putut să facă transferuri, a avut timp să facă unele mutări. Kayseri este un club foarte bun, care a investit foarte mult. 

Dar nu putem pune la îndoială valoarea lui Dan Petrescu ca antrenor. A câștigat 3 titluri, e unul dintre cei mai buni antrenori români. Dar în Turcia e greu, drept dovadă și ceea ce mi se întâmplă mie în momentul de față. Știam că Dan Petrescu e contestat de fani din cauza jocului și a rezultatelor, mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Nu mă așteptam totuși, sub nicio formă, să fie demis”, a declarat Șumudică la PRO X.

Eu am vorbit cu Dan Petrescu la momentul respectiv (n.r. - înainte să accepte oferta), i-am dat toate detaliile necesare. La început am fost mâhnit că nu mă sunase, eu dorind să îl ajut. Am vorbit cu el vreo 45 de minute, i-am explicat absolut tot. Nu știu dacă s-a aventurat, eu zic că nu a fost un pas în spate pentru el - Marius Șumudică

Dacă Dan Petrescu nu s-ar fi despărțit de Kayserispor, s-ar fi înfruntat în următoarea rundă a campionatului din Turcia chiar cu Rizespor, echipa pregătită de Marius Șumudică. Duelul celor două echipe va avea loc pe 3 martie. 

VIDEO. Geraldo Alves despre Marius Șumudică: „A făcut minuni în Turcia! Cluburile din România nu și-l mai permit!”

Citește mai multe știri despre fotbalul din Turcia:

Anunț sumbru pentru Dan Petrescu după despărțirea de Kayserispor: „Greu să mai prindă o echipă de top acum”Marius Șumudică reacționează după analiza GSP: „Am preluat un lot cu 20 de cazuri de COVID!”

Ce s-a ales acum de Elena Cârstea, la 14 ani de când a părăsit România definitiv. „Am rămas fără dinți.„ Anunțul dureros al artistei

Libertatea

Playtech: Diana Șoșoacă, UMILITĂ în ultimul hal la TV. Un jurnalist celebru a explodat: 'O nesimțită ordinară sunteți!'
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă