Marius Șumudică i-a testat pe jucătorii de la CFR Cluj prin conflictul cu Alex Chipciu: „A fost o strategie să câștige vestiarul” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

2 luni in urmă 91

Mircea Bornescu, fostul team manager al echipei FC U Craiova, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a vorbit despre conflictul de la CFR Cluj, dintre Marius Șumudică și Alex Chipciu.

Fotbalistul în vârstă de 32 de ani, Alex Chipciu, ar fi sărit să îl bată pe Otto Hindrich, portarul în vârstă de 18 ani al lui CFR Cluj, motiv care ar fi dus la excluderea sa din lot chiar înainte de primul meci cu Young Boys Berna, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Deși Marius Șumudică a anunțat că l-a dat afară pe Alex Chipciu, cei doi s-au împăcat și fotbalistul rămâne la CFR Cluj, după ce coechipierii săi i-ar fi cerut antrenorului să îl ierte.

Mircea Bornescu, despre conflictul de la CFR Cluj, dintre Marius Șumudică și Alex Chipciu

Mircea Bornescu a colaborat cu Marius Șumudică la Rapid și este de părere că antrenorul a avut o strategie pentru a-i câștiga pe jucători și pentru a le testa unitatea de grup.

„Chipciu este un jucător de valoare, însă dacă Șumi vrea ca el să nu mai facă parte din lot, clar nu mai făcea parte din lot. Îl cunosc foarte bine, l-am avut antrenor la Rapid, am lucrat foarte mult timp împreună cu el și nu este un tip ranchiunos. Poți orice să spui despre el, dar nu este un tip ranchiunos.

Și nu e genul de antrenor care să dea jucătorii afară. Probabil el a gândit-o, a fost o strategie să câștige vestiarul, să vadă cât de unit este vestiarul, iar faptul că jucătorii au venit și au încercat să îi ia apărarea lui Chipciu, să îl readucă la echipă… El și-a câștigat vestiarul prin chestia asta, că a ținut cont de părerea lor. Însă, să știi că Șumudică nu e un tip ranchiunos. Iar dacă el voia să plece, considera că nu mai putea continua cu Alex, pleca”, a spus Mircea Bornescu, la ProSport Live.

Marius Avram, despre împăcarea dintre Marius Șumudică și Alex Chipciu

Fostul arbitru Marius Avram, prezent și el în studioul ProSport Live, a analizat și el situația iscată la CFR Cluj și este de părere că misiunea lui Marius Șumudică, aceea de a primi o bilă albă din partea jucătorilor, a fost îndeplinită.

„Cred că cei din management s-au implicat pentru a aplana acest conflict. Nu știu dacă își pierde Marius Șumudică autoritatea, el are stilul acesta mai flamboaiant așa și cred că face parte din personalitatea lui. El, inițial, a ieșit și a spus că drumurile lor se separă. E bine, de multe ori, să îți lași o portiță. Cu cât ești mai vehement și mai final în declarații, cu atât ai de pierdut ulterior. Mi se pare normal ceea ce a spus acum, mi se pare normal că lucrurile s-au rezolvat și s-au împăcat, este bine cunoscută valoarea jucătorului Alex Chipciu care a făcut și diferența în multe meciuri. Să nu uităm că un gol înscris de el a însemnat calificare și echipa dintr-un anumit punct de vedere îi datorează foarte multe.

Pe de altă parte, disciplina la echipă se impune prin forță și iată că probabil Marius Șumudică a încercat prin această mișcare pe care a făcut-o să dea un exemplu printr-un jucător important pe care apoi iată că l-a reprimit în echipă. Nu cred că își pierde din autoritate. Părerea mea este că dacă a făcut-o la rugămintea jucătorilor, așa cum a spus, atunci poate fi chiar un câștig în sensul că iată Marius Șumudică nu este chiar atât de vehement și atât de strict și dacă noi, jucătorii, l-am rugat, iată a cedat și atunci a câștigat un punct, deci depinde din ce punct de vedere privim”, a spus și Marius Avram.

The post Marius Șumudică i-a testat pe jucătorii de la CFR Cluj prin conflictul cu Alex Chipciu: „A fost o strategie să câștige vestiarul” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă