Marius Pieleanu: „Plecarea lui Orban din PNL crează mari prejudicii electorale liberalilor”

1 săptămână in urmă 13

Marius Pieleanu anunță tsunami-ul în PNL după iminenta plecare a lui Orban din partid. Foto/Arhivă Marius Pieleanu anunță tsunami-ul în PNL după iminenta plecare a lui Orban din partid. Foto/Arhivă

Sociologul Marius Pieleanu consideră că plecarea lui Ludovic Orban din PNL va crea un mare gol electoral pentru liberali. Acesta spune că sunt șanse ca noul partid creat de Orban să treacă pragul electoral la viitoarele alegeri.

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 12:28

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

„Efectele produse de o potențială plecare a lui Orban din PNL creează prejudicii electorale în partid. El este un politician destul de simpatizat în continuare, în PNL. Dacă ar fi avut loc alegeri corecte și democratice, Orban ar fi fost reales președinte al partidului. Ce putere și ce forță va avea un partid construit în jurul lui Orban, rămâne de văzut. Istoria ne-a arătat că micile partide desprinse din marile formațiuni nu prea au avut succes. Totuși, pleacă destul actuali parlamentari alături de Orban și este posibil ca formațiunea să facă pragul electral la următoarele alegeri. Mă așteptam ca Orban să facă acest pas, fiindcă lui Orban i s-a făcut o uriașă nedreptate. Doar orgoliul lui Iohannis și lupta personală cu Orban au dus România în haos, iar țara s-a concentrat doar pe lupta din interiorul PNL, în timp ce temele majore ale țării au trecut în plan secund, ceea ce este inadmisibil pentru un președinte de țară. Mereu există soluții pentru astfel de crize politice. Sigur că PNL trebuie să aibă în vedere că doar uniți sunt mai puternici. Dar, mă tem că au cam ajuns pe marginea prăpastiei. Relația contondentă ireconciliabilă între Orban și Iohannis a creat o ruptură ce nu mai poate fi refăcută. În prezent, în PNL există multe grupuri de opinie din sânul PNL. Am văzut că nu există solidaritate, nicio emulație în jurul cuiva. Totuși, e cel mai vechi partid din Europa și cel mai important din România. Ar trebui să-și păstreaze aceasta istorie. E inadmisibil ce se întâmpla. Oameni care nu au treabă cu liberalismul sunt acum la conducere”, a declarat sociologul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă