Marius Mitran pariază pe accederea României în cel de-al doilea meci de baraj pentru Cupa Mondială: „Sunt echipe tari, dar ne putem lua la trântă” | EXCLUSIV ProSport Live

3 săptămâni in urmă 13

Jurnalistul Marius Mitran este sigur că naționala României poate ajunge în cea de-a doua fază a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar 2022. Chiar dacă concurența este acerbă, acesta este sigur că România are o echipă capabilă să se lupte de la egal la egal cu formații importante din Europa.

România are nevoie de o victorie, joi, împotriva celor de la Islandei, pentru a se califica în barajul pentru Qatar. Mai există și partida cu Liechtenstein, însă nu se poate pune problema unui pas greșit în acel meci, contra unor jucători amatori.

Chiar și un rezultat de egalitate ne-ar menține cu șanse la locul secund, în contextul în care Macedonia de Nord nu câștigă în Armenia, tot joi. Armenii ne-ar întrece înaintea ultimei etape, însă vor întâlni Germania, iar România pe Liechtenstein. Ceea ce ne-ar oferi din nou șansa de a trece pe locul doi.

Marius Mitran este extrem de optimist când vine vorba de naționala României! 

Marius Mitran este de părere că există naționale cu care România se poate lupta de la egal la egal, precum Ucraina, Cehia, Scoția, și chiar Norvegia, fără „bestia” Erling Haaland, care s-a accidentat și va lipsi câteva luni.

„La Rădoi, mâncarea nu e gata. E pe foc, miroase bine, dar mai durează. Am credința că vom ajunge la baraj, abia la baraj vor fi probleme. Îndrăznesc să mai spun ceva, de primul trecem, la al doilea vor fi probleme. Avem câteva echipe foarte tari, dar ne putem lua la trântă. Ucraina, Cehia, Scoția. Șansă mai ai cu Norvegia fără Haaland. E accidentat, ultimele știri spun că va sta trei luni”, a declarat  Marius Mitran, la ProSport Live.

Formatul barajului de calificare la Cupa Mondială din Qatar 2022!

Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.

Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

Echipele probabile care vor termina pe locul 2: Serbia, Suedia, Elveția, Ucraina/Finlanda/Bosnia, Țara Galilor, Scoția, Norvegia/Turcia, Rusia/Croația, Polonia și România

The post Marius Mitran pariază pe accederea României în cel de-al doilea meci de baraj pentru Cupa Mondială: „Sunt echipe tari, dar ne putem lua la trântă” | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă