Marius Mitran, directorul de imagine al LPF, în direct la ProSport Live: când se va introduce VAR în Liga 1! | EXCLUSIV

1 lună in urmă 21

Marius Mitran, directorul de imagine al LPF, a anunțat în exclusivitate pentru ProSport când vom avea VAR în Liga 1.

Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal spune că arbitrajul video va fi introdus în Liga 1 începând cu startul sezonului viitor. Invitat în platoul ProSport Live, Marius Mitran a anunțat că fotbalul românesc va beneficia de VAR din ediția 2022-2023 a primei divizii din țara noastră.

Sistemul nu poate fi implementat mai repede pentru că procesul de instruire al arbitrilor durează destul de mult și, în plus, nu ar fi corect, spune Marius Mitran.

Marius Mitran anunță introducerea VAR în Liga 1

Invitatul ProSport Live Marius Mitran susține că nu ar fi fair-play ca sistemul VAR să fie utilizat începând de acum, deoarece deja s-au jucat o parte dintre meciuri și astfel s-ar putea rupe echilibrul dintre echipe, care nu ar beneficia de aceleași condiții de organizare pe tot parcursul sezonului.

Mulți oameni din fotbalul românesc au cerut în repetate rânduri introducerea de urgență a VAR după ce s-au simțit nedreptățiți de arbitri.

Începând cu ediția următoare a campionatului Ligii 1, însă, vom avea arbitraj video în România, conform directorului de imagine al Ligii Profesioniste de Fotbal. Acest sistem va fi implementat începând cu prima etapă a sezonului. Oficialul LPF a dat de înțeles că arbitrajul video ar fi putut să apară mai repede în fotbalul românesc, dar consideră că unele cluburi ar putea fi nedreptățite de această decizie, astfel că se preferă amânarea până în vara anului viitor.

„Apropo de VAR, VAR-ul va fi la începerea campionatului viitor! Va fi așa pentru că nu ar fi corect să fie acum, când s-au jucat etape din campionat”, a declarat Marius Mitran în cadrul emisiunii ProSport Live.

The post Marius Mitran, directorul de imagine al LPF, în direct la ProSport Live: când se va introduce VAR în Liga 1! | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă