Marius Mitran crede că România ratează o șansă uriașă prin refuzul lui Gheorghe Hagi de a prelua echipa națională: „E singurul care s-a dus pe ideea de construcție!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

1 săptămână in urmă 14

Jurnalistul Marius Mitran, editorialist ProSport, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a explicat de ce România are de pierdut din cauza refuzului lui Gheorghe Hagi de a prelua echipa națională.

Recent, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a avut o întâlnire cu Gheorghe Hagi, însă antrenorul Farului a refuzat să preia funcția de selecționer, pe motiv că vrea să își continue proiectul de la Constanța.

Marius Mitran este de părere că fotbalul românesc are de pierdut în urma acestui refuz al „Regelui”.

Marius Mitran crede că România ratează o șansă uriașă prin refuzul lui Gheorghe Hagi de a prelua echipa națională

Totodată, Marius Mitran a explicat de ce Gheorghe Hagi este cel mai potrivit pentru postul de selecționer al României. Jurnalistul consideră că Gică Hagi este singurul din Generația de Aur care a construit ceva în fotbalul românesc, făcând referire la academia de fotbal de la Ovidiu.

„Hagi știe care sunt resorturile. Eu cred că da, s-ar fi înțeles cu Burleanu. Eu am militat pentru Hagi, am scris pentru asta. Așa la națională pot să vin și eu, aș ști ce să fac, dar n-aș reuși din sute de motive.

Primul e că n-am fost în interiorul unui astfel de experiement. Dintre ei, cei din Generația de Aur, câțiva s-au dus pe ideea de antrenorat, dar singurul pe ideea de construcție de Hagi. El s-a dus și a zis «încep de acolo!»”, a spus Marius Mitran, la ProSport Live.

„Sunt multe nuanțe. Prima ar fi că s-au întâlnit profesionștii: unul al fotbalului, Gică Hagi, și celălalt un profesionist al politicii fotbalului, dacă vrei. Al lucrurilor care se petrec pe lângă terenul de fotbal. A spus-o și Hagi după ce a refuzat, că e dorința lui, că echipa aceasta care a intrat în semifinale își va da puterea toată la Mondialul din America, asta spune Hagi în proiecția lui. Că generația aceasta se va împlini peste patru ani.

Noi avem aceste discuții tocmai pentru că acolo s-a întâmplat un lucru inexplicabil, la această întâlnire: nu ne așteptam ca Răzvan Burleanu să îi fi propus. Cred că Hagi în ultima lui clipă, în gândurile lui, acolo… s-a întâmplat ceva. S-a gândit la investițiile de la Farul”, a mai spus Marius Mitran, despre întâlnirea dintre Gică Hagi și Răzvan Burleanu.

The post Marius Mitran crede că România ratează o șansă uriașă prin refuzul lui Gheorghe Hagi de a prelua echipa națională: „E singurul care s-a dus pe ideea de construcție!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă