Marius Marin, noua voce războinică din vestiarul României U21! Gestul fabulos care l-a ridicat și l-a dus la statutul de căpitan | SPECIAL

3 săptămâni in urmă 2

Marius Marin (22 de ani) e noua voce războinică din vestiarul naționalei de tineret a României, după promovarea portarului Ionuț Radu la prima reprezentativă.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (FOTO) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Tânărul mijlocaș de la Pisa și-a luat în serios rolul de căpitan, după ce selecționerul Adrian Mutu s-a decis să-i ofere banderola. Înaintea meciului cu Olanda de la Campionatul European U21, scor 1-1, a avut un discurs motivator, cum doar pe vremea lui Ionuț Radu mai vedeam. „Astăzi începe drumul nostru. Vreau să văd câini pe teren! Îi luăm în pressing din primul minut până în minutul 90”.

Colegii i-au ascultat „ordinele” și s-au supus dorinței căpitanului reușind un egal de senzație în fața unei naționale importante! Lotul „Portocalei mecanice” de tineret valorează 194 de milioane de euro, față de cele 19 milioane de euro la cât sunt cotați toți jucătorii noștri.

În restul timpului este caracterizat de colegi ca un băiat modest, la locul lui, care a reușit să se integreze rapid în națională, deși nu are niciun meci în Liga 1 din România.

Debut cu „roșu”, dar cu încredere de la Rădoi

Marius Marin a debutat pentru naționala U21 în mandatul lui Mirel Rădoi, într-un amical cu Ucraina. A intrat pe teren în minutul 84, dar câteva zeci de secunde mai târziu era eliminat pentru un fault urât. La acea vreme, Rădoi i-a luat apărarea elevului său, deși după joc Marin era devastat. Cu toate acestea, fostul fotbalist de la Poli Timișoara a fost chemat în continuare la națională, iar acum i-a fost oferită și banderola de căpitan.

A renunțat la vacanță pentru un amical la națională

Marius Marin e unul dintre puținii jucători pe care-i mai vedem în zilele noastre care e dispus să facă orice sacrificii pentru a juca sub tricolor, fie și într-un meci amical. În august 2020, naționala lui Adrian Mutu a jucat un meci-școală cu Farul Constanța, scor 6-0. Deși era în perioada de vacanță și avea posibilitatea să decline convocarea, Marius Marin a ales să se alăture lotului lui Mutu, chiar dacă la întoarcerea în Italia a fost nevoit să stea în carantină 14 zile din cauza pandemiei de coronavirus.

Acest gest a contat foarte mult pentru Mutu și întreg staff-ul naționalei, iar unul dintre argumentele pentru care a primit banderola este tocmai seriozitatea de care dă dovadă atât la antrenamente, cât și la meciuri.

În paralel, Gigi Becali, patronul de la FCSB, nu și-a lăsat jucătorii să meargă la naționala de tineret pentru amicalul cu Farul Constanța din Liga 2.

112 meciuri a strâns Marius Marin în Italia la echipe precum Sassuolo, Catanzaro și Pisa

1 milion de euro e cota de piață a lui Marius Marin

The post Marius Marin, noua voce războinică din vestiarul României U21! Gestul fabulos care l-a ridicat și l-a dus la statutul de căpitan | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă