Marius Marin: "Banderola de la Euro o țin pentru ziua în care voi deveni tată, să le-o dau copiilor". Cui dedică ultimul gol

3 săptămâni in urmă 16

  • Liga 1: Hermannstadt - Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

  • Liga 1: Dinamo - UTA, marți, 21:30, Digi Sport 1

Sportivii sunt, în general, "deposedați" de lucrurile pe care le-au purtat în timpul competițiilor. Prieteni sau rude cu care interacționează în timpul carierei sau după retragere devin norocoșii unor daruri care păstrează amprenta meciurilor de foc.

Mulți dintre ei povestesc că rămân, la un moment dat, fără nicio piesă de echipament cu valoare sentimentală.

Galerie Foto

Marius Marin, mijlocașul grupării italiene Pisa, mai are în colecție tricouri, dar le mai și oferă apropiaților. Un singur lucru nu va înstrăina vreodată.

Va rămâne moștenire: banderola de la Euro purtată în meciurile cu Olanda (1-1) și Ungaria (2-1). Știe că nu e doar un simplu material, e bandajul cu o simbolistică specială.

Marius Marin: "O poveste despre un material mic cu o valoare imensă"

"Am păstrat-o și sper ca într-o bună zi, când voi deveni tată, să le-o dau copiilor mei. E o pagină de referință din cariera mea, o poveste despre un material mic cu o valoare imensă.

M-a responsabilizat enorm și parcă mi-a transmis în fiecare clipă să dau și mai mult pe teren, și mai mult, să lupt cu toată puterea mea!

Am simțit cu Olanda și cu Germania că există o diferență de valoare între noi și ei, dar am luptat de la egal la egal. Naționala U21 e o echipă valoroasă și sper ca toți colegii mei să facă pasul în campionate puternice", se confesează fotbalistul timișorean.

  • 1 milion de euro e cota lui Marius Marin 
  • 28 de partide a jucat pentru Pisa în acest sezon din Serie B
  • 1,80 m e înălțimea mijlocașului timișorean

Marius Marin, căpitanul naționalei României U21 / Foto: Sport Pictures

Marius Marin, căpitanul naționalei României U21 / Foto: Sport Pictures

O banderolă de căpitan poate salva o viață sau poate urgenta un transfer

Accesoriul purtat de liderii din teren pe bicepsul stâng are povești pline de semnificații. Banderola aruncată recent de Cristiano Ronaldo a fost recuperată de un om de ordine și, după ce a ajuns la un eveniment caritabil, ar putea ajuta un copil să se vindece după o boală grea.

În urmă cu 12 ani, la un meci Atletico Madrid - Real Sociedad, fotoreporterii au suprins momentul în care banderola lui Fernando Torres mai avea puțin și îi cădea de pe braț. Ce au identificat după ce au mărit imaginea? Pe interiorul textilei era inscripționat mesajul "You'll never walk alone!"

Presa din Spania a pedalat la acea vreme pe ideea că El Nino ținea cu Liverpool din copilărie, în timp ce The Sun a tradus mesajul prin: "Rafa, vino și ia-mă!" Tabloidul britanic anticipase corect. Ulterior, Fernando avea să-și pună iscălitura pe contractul cu trupa de Anfield. Ce a făcut ulterior pentru Liverpool e istorie. O istorie frumoasă.

Iar în repertoriul fanilor lui Liverpool a rămas la loc de cinste și un refren puternic, menit să evidențieze mesajul de pe banderolă și calitățile sale de 9 clasic.

"His Armband proved he was a red, Torres! Torres! You’ll Never Walk Alone it said, Torres! Torres! We bought the lad from sunny Spain, He gets the ball he scores again, Fernando Torres! Liverpool’s number 9!”

Marius Marin: "Am citit multe povești cu căpitani celebri. Știu că apasă presiunea"

"Am citit și eu multe povești cu căpitani celebri ai unor echipe și știu că apasă presiunea. Dar în timpul meciurilor te eliberezi de ea", continuă Marius Marin.

Simbol al autorității pe teren, banderola a stat strâns pe antebrațul optarului și în vestiar, în momentul în care Marin a ținut speech-ul motivațional în vestiar, înaintea partidei cu Olanda.

Marius Marin foto arhiva personala

Marius Marin, alături de unul dintre câinii săi din rasa bulldog francez / Foto: arhivă personală

Marius Marin: "Am simțit o eliberare pentru că a fost primul gol în 2021. Golul l-am dedicat cățeilor mei, Ice și Rollo"

"Vreau să fiți câini pe teren!", le-a transmis mijlocașul central colegilor săi. Mereu inteligenți și emoționali, dar uneori și feroce, câinii sunt preferații lui Marius. Iar ultimul gol marcat pentru Pisa, cel de sâmbătă, în victoria 3-0 cu Cosenza, îl dedică chiar amicilor săi plini de loialitate.

"Am simțit o eliberare pentru că acesta a fost primul gol din 2021. De când am venit de la Euro trec printr-o perioadă foarte bună și sper să continui așa.

Golul l-am dedicat cățeilor mei, Ice și Rollo, sunt din rasa bulldog francez, de care sunt foarte atașat. Se spune că poți învăța totul despre câini doar privindu-i în ochi și arâtându-le iubirea. Așa și este", mărturisește mijlocașul român de la Pisa.

Sâmbătă, Pisa, locul 12 în Serie B, joacă în deplasare cu Pordenone. Marius speră să repete evoluția bună și să-și mai adauge o amintire frumoasă ce va fi povestită, cândva, copiilor săi.

Banderola e pusă deja deoparte. Și nu se mai amestecă cu alte lucruri.

Etichete: romania , euro u21 , marius marin , pisa , marius marin banderola
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă