Marius Manole a returnat medalia la Cotroceni: „Munca și meritele mele rămân și fără această medalie”

1 săptămână in urmă 15

Actorul Marius Manole a mers, luni dimineața, la Palatul Cotroceni pentru a returna președintelui Klaus Iohannis Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului primit acum 5 ani.

Acesta a ajuns azi la Palatul Cotroceni în jurul orei 10.00 și a returnat medalia pe care a primit-o de la șeful statului în anul 2016.

„Ca urmare a deciziilor dumnealui din ultimele luni mie mi se pare că este un moment extrem de periculos pentru România am mai fost în acest moment, acum chiar e periculos. Am fost întrebat de ce fac asta pentru că munca și meritele mele rămân oricum și fără această medalie.  Mi s-a reporșat că aceasta medalie e dată de Romania. Nu! Nu cred că au fost întrebați românii dacă Marius Manole merită o astfel de distincție. A fost o decizie venită de la guvern. Președinția este o instituție care nu mă mai reprezintă de mult timp. Nu văd de ce nu aș face acest gest”, a declarat actorul, luni, după ce a predat medalia.

Marius Manole foto; Dumitru AngelescuIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Actorul Marius Manole a scris duminică, 21 noiembrie, pe Facebook, că îi va returna luni dimineață președintelui Klaus Iohannis Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului primit acum 5 ani. „Președintele României pentru mine este un trădător”, a scris actorul în vârstă de 43 de ani, explicându-și gestul prin faptul că șeful statului „a girat” coaliția care se pregătește, PSD – PNL.

Cunoscutul actor a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler categoria D – „Arta spectacolului” în 2016.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă