Marius Croitoru, la un meci distanță de o întâlnire istorică cu Jose Mourinho: "Ne-am pregătit și pentru penalty-uri"

2 months ago 2

PSG - Metz (miercuri, ora 22:00, Digi Sport 1)

Botoşani - Shkëndija (joi, ora 18:45, Digi Sport 1)

Shkendija, ocupanta locului trei în sezonul 2019 - 2020 din Macedonia de Nord, este adversara celor de la FC Botoșani în turul al doilea preliminar Europa League. Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, a prefațat partida de mâine la conferința de presă.

"Suntem în fața unui moment istoric pentru echipa noastră și jucătorii se vor ridica la acest nivel. Ne dorim ca la ora jocului să fim în cea mai bună formă, în primul rând mental, că fizic nu avem niciun fel de problemă. Nu aș vrea să repetăm ceea ce s-a întâmplat la Dinamo și sunt ferm convins că dacă nu facem acest lucru avem șanse mari să ne calificăm.

Nu ne dezavantajează statutul de favoriţi, numai că trebuie să fim realişti, suntem favoriţi numai din simplu fapt că noi suntem din România, iar ei din Macedonia. Dacă punem în balanţă ceea ce au realizat ei în ultimii ani din punct de vedere al performanţelor, campioni în ultimii trei ani sau patru ani, din 2013 nu au căzut de pe podium, în ultimii ani sunt o prezenţă constată în cupele europene, noi nu putem să ne lăudăm cu astfel de performanţe.

Suntem favoriţi pe hârtie şi consider că Botoşaniul este o echipă bună în momentul acesta. Ei sunt o echipă tipică din spaţiul ex-iugoslav, puternici, au acea ambiţie, atitudine faţă de fiecare meci, pe care noi nu prea o avem şi atunci e dificil pentru că joacă până la ultima minge, până la ultimul metru din teren, pentru fiecare minge şi atunci trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că eu consider că echipa mai bună este Botoşaniul", a declarat Croitoru.

Meciul dintre FC Botoșani și KF Shkendija, din turul doi preliminar al Europa League, va fi difuzat în direct la Digi Sport 1,  joi, 17 septembrie, de la ora 18:45.

Marius Croitoru: "Ne putem califica și la penalty-uri, luăm în calcul orice"

Tehnicianul Botoșaniului a dezvăluit că și-a pregătit jucătorii inclusiv pentru loviturile de departajare. Croitoru a făcut referire și la situația din finalul partidei pierdute de CFR Cluj în fața lui Dinamo Zagreb, în care mai mulți jucători ai campioanei României nu și-au asumat responsabilitatea executării unei lovituri de la punctul cu var.

"Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor de dăruire. Totul pentru calificare. E greu să ai o strategie, atât timp cât se joacă un singur meci, trebuie să iei în calcul absolut orice, se joacă cu calificarea pe masă, e greu să spun că mă duc să atac, pentru că e un singur meci şi atunci trebuie să-mi fac calculele pentru calificare. Dacă aveam două meciuri, puteam să spun că mergem să câştigăm acasă, după care pregăteam strategia în două meciuri.

Dar aşa, te poţi califica şi în minutul 120, la penalty-uri şi atunci trebuie să iau în calcul orice. Bineînţeles că exersăm şi penalty-urile, e meci de calificare şi se poate întâmpla orice. Probabil sunt şi la mine (n.r. - jucători care să nu doresc să execute).

Contează foarte mult nivelul lor de oboseală după 120 de minute, psihicul. Nu cred că s-au întâmplat astfel de lucruri numai la CFR, sunt jucători care nu îşi asumă să bată penalty-uri şi nu trebuie să-i judecăm", a încheiat antrenorul lui FC Botoșani.

Etichete: preliminarii europa league , marius croitoru , botosani-tottenham , botosani shkendija , marius croitoru jose mourinho
Read Entire Article
Powered By Seo Tools