Marius Avram, verdict în ceea ce privește barajul de promovare în Liga 1: „O spun din experiență!”. Avertisment pentru echipele din Liga 2 | EXCLUSIV ProSport Live

3 săptămâni in urmă 20

Fostul arbitru Marius Avram, acum colaborator ProSport, a vorbit despre Liga 2, despre barajul de promovare în Liga 1 și a explicat care sunt diferențele de nivel.

În acest sezon, vor promova direct în Liga 1 primele două clasate în eșalonul secund, iar echipele de pe locurile 3 și 4 vor juca baraj, în dublă manșă, cu echipele de pe locurile 13 și 14 din Liga 1.

Marius Avram este de părere că oricât de slabă ar fi echipa din Liga 1 aceasta va porni, la meciurile de baraj, cu un avantaj în fața formațiilor din liga secundă.

Marius Avram, despre barajul de promovare în Liga 1

„Diferența între Liga 1 și Liga 2 este foarte mare. Rareori există echipe care la baraj pot învinge o echipă de Liga 1, chiar și clasată pe ultimele locuri, chiar și una dintre cele mai slabe din Liga 1.

Viteza de joc este total alta! O resimți imediat. Atunci când intri din Liga 2 în Liga 1, simți viteza de joc ca diferență imediat. Îmi amintesc, primul meu meci a fost Farul – Jiul. Nu era un derby, nu era un meci spectaculos, s-a terminat și 0-0. Nici nu am simțit când a trecut, mi s-a părut cea mai mare viteză pe care am întâlnit-o în viața mea, m-am plictisit acasă uitându-ma la meci, pentru că nu era un meci spectaculos, dar eu am resimțit această diferență între Liga 2 și Liga 1. Simți că ești total în altă lume.

Este părerea mea, o spun din experiență. Am arbitrat foarte multe baraje de promovare și de fiecare dată am observat că exista o diferență de nivel”, a spus Marius Avram, la ProSport Live.

După trei etape disputate în play-off-ul Ligii 2, Rapid și FC U Craiova ocupă primele două poziții direct promovabile, fiind la egalitate de puncte, 42 la număr. Acestea au însă meci direct, luni, 19 aprilie, de la ora 21:00.

Pe locurile de baraj, după patru etape disputate, se află CS Mioveni și Dunărea Călărași. Acestea ar juca, potrivit actualului clasament, cu FC Viitorul, respectiv Dinamo, echipe aflate pe locurile 13 și 14, după o etapă disputată în play-off-ul Ligii 1.

The post Marius Avram, verdict în ceea ce privește barajul de promovare în Liga 1: „O spun din experiență!”. Avertisment pentru echipele din Liga 2 | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă