„Mario” Nicolae, interviu excentric în presa italiană: „Ne-am simțit umiliți și excluși din Super Liga bogaților”. Cum a reușit să calmeze spiritele în „Ștefan cel Mare”

2 săptămâni in urmă 21

„Mario” Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, a oferit miercuri un interviu pentru publicația italiană TuttoMercatoWeb, în care a comentat despre situația clubului din „Ștefan cel Mare”, dar și despre tentativa celor 12 cluburi de top europene de a fonda Super Liga, o nouă competiție, însă organizată fără implicarea UEFA.

Prezentat ca fiind un „un tânăr de 35 de ani care a ajuns la Dinamo pentru a repara prezentul și viitorul clubului în cel mai bun mod posibil”, Marius Nicolae consideră că destrămarea Super Ligii europene este de bun augur, în condițiile în care nu toate cluburile ar fi avut acces în noua competiție.

„Mario” Nicolae, interviu excentric în presa italiană: „Ne-am simțit umiliți și excluși din Super Liga bogaților”

Managerul lui Dinamo spune că diferența dintre bogați și săraci ar trebui diminuată pentru binele fotbalului, pentru ca și formațiile cu situații financiare precare să aibă șansa de a performa pe plan internațional.

„Este bine că s-a terminat această Super Ligă, dacă s-ar fi întâmplat cu adevărat, ar fi început ceva greșit. Suntem în preajma Campionatului European, aproape de o Cupă Mondială și, din cauza sancțiunilor pe care au amenințat că le vor da instituțiile, poate nu ar fi fost jucători la echipele naționale, un dezastru pentru toată lumea, nu doar pentru ei”, a declarat oficialul „câinilor”.

Întrebat cum s-a simțit în calitate de manager de club care are dificultăți financiare, dintr-o țară lăsată în afara Super Ligii, Mario Nicolae a răspuns pe Tutto Mercato Web: „Ne-am simțit umilți, excluși. În afara celor care pot sta la masa bogaților, departe de tortul pe care îl împart. În ultimii ani, diferențele dintre săraci și bogați au crescut și în fotbal. Suntem o națiune mică, dar cu tradiție și nu suntem lăsați nici măcar să visăm.

Cine are banii se gândește doar la cine are banii, 80% din fotbal are probleme concrete: acum au creat Liga Conferinței, care este pur și simplu vechiul Intertoto. Dacă vorbim despre România, suntem bucuroși de această competiție: deja e greu să mergem în Europa League, deci este o veste pozitivă”.

„Mario” Nicolae a calmat repede spiritele la Dinamo: „Aici toți erau contra, chiar și cel mai bun prieten al meu, Cosmin Contra, care trăiește la Madrid a avut o părere pozitivă”

Managerul din „Ștefan cel Mare” a povestit și despre situația dificilă cu care s-a confruntat atunci când a preluat clubul. Nicolae povestit că la Dinamo a venit în momentul cel mai prost, în care toată lumea se opunea proiectului.

Acesta i-a lăudat pe fani, care au schimbat totul prin implicarea lor: „E adevărat că toată lumea s-a trezit. Ce ar fi fost de făcut, să se scrie alte reguli? Am vorbit despre asta cu antrenorii și jucătorii. Aici toată lumea era contra: nimeni, niciun fost jucător, chiar și cel mai bun prieten al meu, Cosmin Contra, care a antrenat echipa națională și locuiește la Madrid, a avut o părere pozitivă”

The post „Mario” Nicolae, interviu excentric în presa italiană: „Ne-am simțit umiliți și excluși din Super Liga bogaților”. Cum a reușit să calmeze spiritele în „Ștefan cel Mare” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă