Marile puteri economice SUA, Marea Britanie și Germania vor fi devastate până în 2050: Care este cauza dezastrului

1 lună in urmă 36

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 03:00

0 citiri

 Care este cauza dezastrului

Un raport al Centrului euro-mediteraneean de cercetări (CMCC) din Italia trimite un avertisment marilor puteri economice din întreaga lume, precum Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada sau Franța, despre pericolul schimbărilor climatice. Acestea ar devasta cele mai dezvoltate țări până în 2050, dacă nu iau măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Documentul CMCC arată că experții au estimat că țările din Grupul G20 al celor mai dezvoltate state din lume vor pierde 4% din producția lor economică totală până în anul 2050 și 8% până în 2100, dacă emisiile de gaze nu vor fi reduse drastic, potrivit Daily Mail.

Experții trag un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice globale, atenționând că Statele Unite, Marea Britanie și Germania vor fi țările cele mai afectate, dar și altele, precum Canada, Franța, Brazilia, Mexic, Japonia, China și Rusia.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: S-a găsit o ”lume nouă ascunsă” în adâncuri VIDEO

”De la secete, valuri de căldură și creșterea nivelului mării, până la scăderea aprovizionreă cu alimente și amenințările la adresa turismului. Aceste constatări arată cât de grav vor afecta schimbările climatice, cele mai mari economii ale lumii, dacă nu acționăm acum”, a spus Donatella Spano de la CMCC.

Cercetătorii au oferit și alte exemple de consecințe dramatice, care vor afecta lumea. Franța și Indonezia ar putea pierde o cincime sau mai mult din capturile de pește din cauza creșterii temperaturii oceanelor, iar daunele provocate infrastructurii Japoniei în zonele de coastă ar ajunge la 468 de miliarde de dolari, iar Africii de Sud, 945 de miliarde de dolari până în 2050.

Descoperire extraordinară în Egipt: Poate schimba istoria civilizației antice, ce a construit piramidele VIDEO

Europa, dacă încălzirea globală va continua, se va confrunta cu 90.000 de decese cauzate de căldura extremă, în fiecare an până la sfârșitul secolului. În schimb, în Statele Unite, virusul Zika ar putea amenința 83% din populația țării.

Citeste si:

 Putin, stăpânul gazelor, mările murdare și ascensiunea armatei de șobolani

Halloweenul se apropie şi lumea este, cu siguranţă, înspăimântătoare. Preţul la energie a crescut atât de mult încât în curând ar putea fi mai ieftin să-ţi cumperi un bilet pe...

Previziuni catastrofale ale unui forum internațional extrem de important. Trei gaze cu efect de seră au atins cote fără precedent

Cu câteva zile înaintea reuniunii COP26 de la Glasgow privind schimbările climatice, experţii Organizaţiei meteorologice mondiale (OMM, o agenţie ONU) trag un nou semnal de alarmă. În...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă