Marian Preda, rectorul Universității din București: Fiecare facultate va pregăti un program de dezvoltare comunitară și va adopta o comunitate dezavantajată pe care o va sprijini – LIVE VIDEO

3 săptămâni in urmă 23

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/04/Screenshot-2021-04-22-at-11.28.54.png
Fiecare facultate a Universității din București va pregăti un program de dezvoltare comunitară și va adopta o comunitate dezavantajată pe care o va sprijini, a anunțat joi rectorul Universității București în cadrul conferinței de presă de lansare a Fundației „Virtute et Sapientia”.

Declarațiile rectorului Marian Preda:

De ce o preocupare pentru mediul social? Orice universitate modernă are trei misiuni și anume aceea de a pregăti resurse umane înalt calificate prin programele sale de studii, de a produce cercetare și soluții științifice la problemele care sunt studiate și facem asta prin cercetătorii noștri și institutele de cercetare și de a se adresa problemelor societății pentru că universitatea este un actor social important.

Suntem o universitate a comunității, a Bucureștiului, o universitate centrală și nu doar prin poziționarea noastră geografică, o instituție fondatoare a statului român. De aceea ne interesează problemele sociale, iar universitatea este un excelent coagulator a ideilor și resurselor economice și financiare pe care să le dirijeze spre rezolvarea problemelor sociale pentru propunerea și producerea acestor soluții.

În strategia Universității din București, pentru acest ciclu de 4 ani, fiecare facultate va pregăti un program de dezvoltare comunitară și va adopta o comunitate dezavantajată pe care o va sprijini în diverse moduri. Unele facultăți deja au astfel de proiecte, se vor alătura și altele

Fundația este un vector prin care putem prelua resurse caritabile din comunitatea academică, cadrele didactice pot dona cei 3,5% din impozitul pe profit către fundație dacă doresc acest lucru, de asemenea, absolvenții noștri pot depune resurse, pot face voluntariat pentru rezolvarea unor probleme sociale.

Vom fi prima universitate din România care are un program structurat adresat elevilor defavorizați din România. Ne adresăm lor, deși în România 45% din populație trăiește în mediul rural, doar 20% din studenții noști au domiciliul în mediul rural, iar cifrele sunt și mai mici în alte instituții. Trebuie să rupem cercul lipsei resurselor.

Fundația „Virtute et Sapientia” își propune să susțină și să promoveze valorile educației și științei prin inițierea de proiecte și activități care să valorifice capacitățile didactice, de cercetare și implicare socială ale comunității academice a Universității din București. Primul program al acesteia, UB SEED | Sprijin Educațional pentru Elevii Defavorizați, are ca obiectiv susținerea elevilor cu potențial, care provin din comunități dezavantajate. Proiectul va fi derulat în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, Agenția „Împreună” și World Vision România.

Știre în curs de actualizare.

Sursă foto: Universitatea din București

Articolul Marian Preda, rectorul Universității din București: Fiecare facultate va pregăti un program de dezvoltare comunitară și va adopta o comunitate dezavantajată pe care o va sprijini – LIVE VIDEO apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă