Marian Godină, după anunţul mobilizării făcut de Putin: „Mobilizarea nu produce soldai, ci doar nişte carne de tun”

1 săptămână in urmă 32

Marian Godină a explicat într-o postare pe pagina sa de Facebook ce învață un tânăr în cadrul stagiului militar satisfăcut pe model sovietic.

Marian Godină: „Stagiul militar învaţă un tânăr să se lase umilit”

Citeşte şi Primarul Moscovei răspunde prompt apelului de încorporare al lui Putin şi anunţă că a format deja trei batalioane

Celebrul poliţist este de părere că stagiul militar pe model sovietic învață un tânăr să se lase umilit.

„Stagiul militar satisfăcut pe model sovietic, adică așa cum a fost și în România, învață un tânăr să se lase umilit, batjocorit. Îl învață ierarhia, învață că un limbric ajuns cu trei luni mai devreme îi poate da ordine doar pentru că are mai multă „vechime”, nu pentru că e mai bun.

În armata obligatorie erai pregătit pentru societatea coruptă, văzând că nepotul vreunui gradat poate ieși din unitate când vrea, nu prea face instrucție, în timp ce tu, care nu ai pe nimeni, nu ai acces la asemenea facilități. Stagiul militar obligatoriu te învăța să întinzi bine cearșaful pe pat, să cureți cartofi, să tai varză, să culegi porumb.

Ca pregătire militară ieșeai de acolo știind să demontezi și să montezi un Kalasnicov, să-l cureți până nu are nicio urmă de murdărie. Mai puțin să tragi cu el. Mai învățai eventual câteva reguli de siguranță, astfel încât să nu te împuști singur, să nu îndrepți arma accidental spre alte persoane.

În concluzie, mobilizarea nu „produce” soldați, ci doar niște carne de tun. Săracii oameni…”, a scris Godină pe pagina de Facebook.

Reamintim că Vladimir Putin s-a adresat miercuri dimineaţă poporului rus, pentru prima oară după ordonarea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie. În timpul discursul său, liderul de la Kremlin a decretat mobilizarea parţială, în toată Federaţia Rusă.

După anunţul preşedintelui rus, zeci de oameni au ieşit în stradă în Rusia.

Citeşte şi Rusia interzice vânzarea biletelor de avion către bărbaţii între 18 şi 65 de ani. Costul zborurilor a ajuns şi la 16.000 de euro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă