Marian Almășan, reacție ironică, după ce a fost amenințată cu demiterea de conducerea TVR: „Doamna Gradea nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului”

5 zile in urmă 8


Marina Almășan, 58 de ani, realizatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, a publicat pe site-ul femeide10.ro un text ironic la adresa conducerii Televiziunii Publice, după ce a fost amenințată cu demiterea pentru un editorial publicat recent pe același site, informează Pagina de Media.


În textul publicat pe site-ul ei, Marina Almășan „se leapădă” de ce a scris inițial într-o manieră ironică.


„Perioada în care TVR a fost condusă de doamna Doina Gradea s-a caracterizat printr-o eficiență economică maximă”, scrie Almășan. „Nicicând n-au fost prețuiți mai mult profesioniștii TVR, cărora li s-au creat condițiile perfecte pentru a face performanță”.


„În această perioadă”, spune Almășan „ratingurile emisiunilor au luat avânt, au apărut programe noi, performante, cele existente fiind relansate și ele: cu decoruri strălucitoare, cu aparatură de ultimă generație, cu un marketing eficient. În timpul ultimilor 4 ani, evenimentele marca TVR - gen participarea României la Eurovision, Programele de Revelion, Cerbul de Aur și alte astfel de evenimente speciale - au sporit prestigiul TVR pe plan național și internațional”.


Doamna Gradea&comp nu reprezintă deloc un sinonim al dezastrului din TVR. Dimpotrivă: cele mai mari realizări ale instituției noastre au fost consemnate odată cu venirea la conducerea sa a noului Președinte-Director General Doina Gradea.

Marina Almășan:

„Faptul că sunt nevoită să alerg după sponsori pentru a-mi acoperi costurile de producție, este, de fapt, cel puțin pentru mine, o excelentă ocazie de a-mi folosi abilitățile și cunoștințele economice, dobândite în cadrul Academiei de Studii Economice, pe care am absolvit-o ca șef de promoție pe țară. Și îi mulțumesc actualei conduceri a TVR pentru acest lucru”, a încheiat Marina, în aceeași notă de a luat totul în râs.


Marina Almășan a publicat pe 18 februarie editorialul „Vântul schimbării, la TVR”, pe site-ul femeide10.ro. Editorialul nu a fost privit cu ochi buni de conducerea TVR, ea fiind înștiințată că a avut o „atitudine critică față de instituție și angajații săi”.


Mai mult decât atât, Almășan a fost amenințată că emisiunea ei de pe TVR 2 nu va mai apărea în grila de primăvară și i s-a cerut să-și retragă afirmațiile.


Ce spune spunea Marina Almășan în textul care a nemulțumit conducerea:


A fost dusă de nenumărate ori la Comisiile de etică ca să răspundă pentru opiniile sale;Era nemulțumită pentru că emisiunea ei avea buget de „ZERO lei”;Compara conducerea actuală TVR cu regimul Ceaușescu;A afirmat că angajații din TVR sunt nefericiți.

Marina Almășan nu e la primul text dur la adresa TVR. Acum doi ani, după ce Doina Gradea a fost prezentă la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Minsk, în timp ce competiția era comentată din țară, ea afirma cu tărie: „Mi-e silă de lașitatea mea”. Ideea era aceeași, că nu și-a făcut curaj să vorbească despre neregulile de la postul public, în condițiile în care e unul dintre cei mai vechi angajați.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă