Marele Rummenigge, acuzat de whataboutism după ce a spus că "dacă Posch îl scuipa pe Thuram am fi vorbit despre rasism"

2 luni in urmă 45

Liga 1: UTA - Astra, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Sepsi, luni, ora 20:30, Digi Sport 1

Conducătorul lui Bayern se întreabă retoric care ar fi fost reacţiile dacă jucătorul alb era cel care îl scuipa pe cel de culoare. "Ce s-ar fi întâmplat dacă lucrurile ar fi fost invers, dacă Posch l-ar fi scuipat pe Thuram. Atunci am fi avut o dezbatere despre rasism, sau ce"?

Rummenigge, criticat după ce a spus că am fi vorbit despre rasism dacă Thuram era cel scuipat

Jurnaliştii de la n-tv.de consideră că Rummenigge bagatelizează rasismul şi că foloseşte genul de retorică îmbrăţişat de aripa dreaptă de pe scena politică germană.

"Afirmaţiile sale au fost nu numai prosteşti, jignitoare şi nerespectuoase pentru toţi oamenii cu experienţe rasiste, ci şi periculoase. Şeful lui Bayern a jucat direct în braţele dreptei minimizând rasismul şi folosind tactica de manipulare Whataboutism".

Ce este whataboutism-ul

Whataboutism - modalitatea de discreditare a ceea ce susţine un adversar pe care îl acuză de ipocrizie fără a infirma sau confirma în mod direct cele spuse de respectivul. Practica este asociată în special cu propaganda sovietică şi rusă.

Galerie Foto

Borussia Monchengladbach l-a amendat pe Thuram

În timpul reprizei secunde, la scorul de 1-1, Marcus Thuram, de la Borussia Monchengladbach,  a avut un conflict cu jucătorul celor de la Hoffenheim, Stefan Posch. Internaționalul francez și-a scuipat adversarul, iar centralul partidei i-a acordat cartonașul galeben, apoi roșu, după consultarea sistemului VAR. În final, după eliminarea fiului celebrului Lilian Thuram, campion mondial cu reprezentativa Cocoșului Galic în 1998, oaspeții au marcat golul victoriei prin Sessegnon.

"El este devastat și m-a asigurat că nu l-a scuipat intenționat pe Stefan Posch. Mi-a spus că în timpul unei dispute cu Posch, a scuipat neintenționat după ce a înjurat de mai multe ori în franceză, în febra momentului.

Știe că acest lucru nu schimbă nimic și că imaginile vorbesc de la sine și eliminarea a fost decizia potrivită. Eu îl cred pe Marcus pentru că l-am cunoscut ca pe o persoană bună, cu un comportament deosebit. A făcut-o, dar nu a făcut-o cu intenție. Clubul îl va amenda cu suma echivalentă salariului pe o lună pentru comportamentul său care a dus la eliminare, iar aceasta va fi donată în scopuri caritabile.

Marcus a acceptat acest lucru și s-a oferit, de asemenea, să se angajeze în această cauză socială, în numele său. Marcus a făcut o mare greșeală și plătește pentru ea. El rămâne aceeași persoană pe care o știm și suntem alături de el", a declarat Max Eberl, directorul sportiv de la Monchengladbach, citat de goal.com.

Marcus Thuram şi-a cerut scuze pentru gestul său

Fotbalistul lui 'Gladbach și-a prezentat scuzele, prin intermediul unui mesaj pe Twitter: "Azi s-a întâmplat un lucru care nu îmi stă în caracter și care nu trebuie să mai existe vreodată. Am reacționat la adresa unui adversar într-un mod greșit, însă accidental, nu intenționat.

Le prezint scuzele lui Stefan Posch, adversarilor, colegilor, familiei și tuturor celor care mi-au văzut reacția. Bineînțeles, voi accepta toate consecințele acestui gest", a scris Marcus Thuram, pe Twitter.

Etichete: rasism , rummenigge , marcus thuram , stefan posch
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă